Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2017-01-04
Alla nyheter

Anna Sundström ny generalsekreterare

En enig styrelse utsåg idag Anna Sundström till ny generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center. Hon efterträder Jens Orback som i oktober meddelade sin avgång.

 

 

För närvarande arbetar Anna Sundström på Utrikesdepartementets ministerkansli. Hon har tidigare arbetat som internationell sekreterare för S-kvinnor, som internationell sekreterare och politiskt sakkunnig på riksdagen och senare som verksamhetschef på Olof Palmes Internationella Center.

– Med över 15 års erfarenhet från den svenska arbetarrörelsens internationella solidaritetsarbete har Anna både det nätverk och den erfarenhet som behövs för att fortsätta utveckla Palmecentrets verksamhet i nära samarbete med medlemsorganisationerna, säger styrelsens ordförande Wanja Lundby-Wedin. Anna har också god förståelse för Palmecentrets verksamhet, lång erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete och goda kontakter med givare, systerorganisationer och systerpartier, i både Sverige och världen.

– Jag är glad och självfallet mycket hedrad, säger Anna Sundström. I en värld där klyftorna både inom och mellan länder växer är Palmecentrets arbete ständigt aktuellt. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten, i nära samverkan med den fantastiska personalen och alla medlemsorganisationerna. Det gemensamma målet är att stärka den globala arbetarrörelsen med Olof Palme som den aldrig sinande inspirationen.

Beslutet att utse Anna Sundström till ny generalsekreterare togs av styrelsen efter en rekryteringsprocess som letts av ordföranden Wanja Lundby-Wedin i samarbete med styrelsemedlemmar från LO, Socialdemokraterna och ABF.