Skriv ut

34 år, bor i flyktinglägret Maghazi, Gaza.

34 år, bor i flyktinglägret Maghazi, Gaza

– Om vi ska kunna förändra vårt samhälle, behöver vi fler unga människor vid makten. Jag är övertygad om att ungdomarna sitter inne med en massa bra lösningar på palestiniernas problem. De måste bara få chansen att utveckla dem.

Det säger Ayman Abu Kriem som arbetar med ett projekt som syftar till att stärka ungt ledarskap i Gaza. Projektet drivs av en organisation som heter Al Widad, och det är på deras kontor i utkanten av Gaza City som vi träffas.

Aymans rum är fullt av människor. Vid skrivbordet sitter en ung man vid datorn och mejlar, och bredvid honom sitter en kille och antecknar något i ett block. Hela tiden kommer nya personer in och ställer frågor. Ayman tar sig alltid tid att lyssna och när han inte kan svara fyller någon annan i.

Om en liten stund ska Ayman delta i en ceremoni där han ska dela ut diplom till ungdomar som har slutfört sin del i projektet. Men först förflyttar vi oss en trappa upp för att prata ostört. Vi slår oss ner i varsin stor fåtölj i ett rum som liknar ett vardagsrum. Ayman lutar sig lätt framåt och börjar berätta om hur det är att vara ung i dagens Gaza.

Text och bild: Pernilla Ahlsén

Publiceringsdatum: 2011-04-11

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...