Skriv ut

Palmecentret har sedan länge samarbetat med den burmesiska oppositionen för att möjliggöra en demokratisk utveckling i landet.

På plats vid den burmesiska gränsen, där stora delar av oppositionen befinner sig i exil, var Palmecentrets medarbetare Paula Rasmusson och Frida Perjus. De följde valet och utvecklingen därefter. Här kan du läsa mer om utvecklingen i Burma:

Flera dödade i Burmastrider (SvD)

Palmecentrets Frida Perjus i P1-morgon (P1-morgon)

Palmecentrets generalsekreterare Jens Orback skrev på valdagen i Sydsvenskan:

Valet är en skenmanöver.

Han medverkade även morgonen efter valet på SVT:s Gomorron Sverige och i SR International den 9 november.

Det här gör Palmecentret

Palmecentret samarbetar sedan länge med många organisationer inom den burmesiska demokratirörelsen, både fackligt, politiskt och via folkbildningsorganisationer. Palmecentret har sedan länge samarbetat med den burmesiska oppositionen, och den burmesiska ”exilregeringen” NCGUB, bland annat kring uppbyggnaden av exil-radiostationen ”Democratic Voice of Burma”, som i dag har miljontals lyssnare världen över.

Bland annat samarbetar Palmecentret med organisationen ALTSEAN  som utbildar unga burmesiska kvinnor i ett praktikantprogram , för att öka utrymmet för kvinnor i det burmesiska civilsamhället,  samt utveckla och stärka den burmesiska demokratirörelsen. Organisationen arbetar också med att öka samförstånd och förståelse över etniska gränser.

Palmecentret och S-studenter driver även ett samarbete med SYCB, Student and Youth Congress of Burma för att stärka kvinnors möjilghet att arbeta politiskt i Burma

Vill du stödja kampen för ett demokratiskt Burma?

För att kunna fortsätta vårt arbete i Burma behöver vi ditt bidrag.
Så här kan du stödja Palmecentrets solidaritetsfond.

Publiceringsdatum: 2010-11-09

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...