Skriv ut

Stöd människor på flykt!

Foto: Branimir Milovanovic

I torsdags nådde paket med bland annat ris, linser, te och tonfisk fram till utsatta flyktingar i och omkring den turkiska staden Gaziantep.  Hjälpen delades ut till familjer som inte får  plats i flyktingläger utan bor i källare, uthus eller hos människor som öppnat sina hem.

– Redan nu gör ditt bidrag skillnad för människor som finns i flyktingläger eller vandrar genom Europa, säger Jens Orback, generalsekreterare på Palmecentret.

I söndags fick syriska flyktingar som sover utomhus i Serbien på sin långa väg mot trygghet sovsäckar och hygienartiklar.

Pengarna kommer främst från privatpersoner som har skänkt till Palmecentrets solidaritetsfond. Utdelningen i Turkiet har genomförts av vår partnerorganisation Syrian Women’s Network med hjälp av volontärorganisationen Molham Volunteering Team. Utdelningen i Serbien har gjorts av Palmecentrets kontor i Serbien tillsammans med volontärorganisationen No Border.

Foto: Branimir Milovanovic

– Vi delade ut frukt, juice, mjölk och sovsäckar. Frivilliga hade tagit med sig instrument och spelade traditionell musik tillsammans med flyktingarna, berättar Emira Mesanovic som är Palmecentrets lokala programkoordinatör.

Behoven är fortfarande enorma.

– Våra partners är redo att dela ut mer så fortsätt skänka, säger Jonatan Karreskog, insamlingsansvarig på Palmecentret.

Stöd insamlingen här.

Publiceringsdatum: 2015-09-28

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...