Skriv ut

För tredje året i rad har Palmecentrets nominering till den europeiska utmärkelsen Silver Rose Award fångat juryns intresse. Den 6 mars delas priset ut i Europaparlamentet till en av Palmecentrets partners i Turkiet, hbt-organisationen Kaos GL.

För tredje året i rad vinner en av Palmecentrets partners Silver Rose Award. 2011 gick det till pakistanska Labour Education Foundation och 2010 till de colombianska fackförbunden CUT, CTC and CGT. Samtliga är partners till Palmecentret som nominerade dem till priset.

– Kaos GL är en modig och viktig organisation som kämpar för att stärka hbt-personers rättigheter i Turkiet. Vi hoppas och tror att detta pris stärker dem och andra hbt-organisationer i deras viktiga arbete, säger Jens Orback, Palmecentrets generalsekreterare.

– Att det är tredje året i rad som Palmecentrets nomineringar av våra partners leder till att de tilldelas Silver Rose Award, ser vi som en bekräftelse på att vi samarbetar med relevanta organisationer som gör skillnad världen över, fortsätter Jens Orback.

Silver Rose Award delas ut av den europeiska organisationen Solidar. Priset tilldelas personer och organisationer som kämpar för social rättvisa och jämlikhet världen över.

I sitt arbete för att stärka hbt-personers rättigheter i Turkiet samarbetar Kaos GL med RFSL med stöd av Palmecentret. Se en film om Kaos GL och deras samarbete med RFSL och Palmecentret här.

Publiceringsdatum: 2012-02-10

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...