Skriv ut

Hjälpbehovet i Filippinerna är enormt. Medan arbetet pågår med att få ut förnödenheter till tyfonens drabbade är engagemanget för hjälpinsatserna stort både i Sverige och Norge. Under de senaste dagarna har privatpersoner och flera organisationer bidragit till Palmecentrets insamling.

Filippinerna

– Läget här är mycket besvärligt, särskilt svårt är det att få tag på mat. Vi behöver hjälp och vi behöver den så fort som möjligt, säger Alvin Dizon från staden Ormoc på ön Leyte. Alvin Dizon var tidigare anställd på Palmecentret och är numera City Councilor i staden Cebu.

Ormoc är en av de städer som Palmecentrets samarbetspartner ACF fokuserar på i sina hjälpaktioner.

Palmecentrets medlemsorganisationer Handels, Seko, Livs och SSU har som förbund redan bidragit till insamlingen. Och på olika platser i landet kommer lokala avdelningar att samla in pengar. Till exempel arrangerar Socialdemokraterna i Norrbotten en insamling på sin valkonferens nästa helg och LO-distriktet i Skåne gör detsamma på sitt höstmöte.

I Skövde har riksdagsledamoten Monica Green (S), Devinia Larsson Fatalla och S-kvinnor startat en egen insamling till hjälpinsatserna.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. När jag ser och hör hur om hur katastrofen har dragit fram i Filippinerna kände jag att jag måste bidra med något, säger Monica Green.

I Norge bedriver Norsk Folkehjelp en insamling som kommer att kanaliseras genom Palmecentret. Där har bland annat fackförbunden Industri Energi, El & IT och Fagförbundet gett gåvor.

Text: John Runeson

Publiceringsdatum: 2013-11-15

Till toppen av sidan
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. När jag ser och hör hur om hur katastrofen har dragit fram i Filippinerna kände jag att jag måste bidra med något. - Monica Green

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...