Skriv ut

Representanter från den iranska oppositionen och civilsamhället utanför Iran, möts under en konferens i Stockholm den 4-5 februari. Konferensen samlar ledande företrädare från olika delar av oppositionen utanför landet liksom författare, aktivister och universitetslärare utanför Iran. Omkring 50 personer väntas delta.

Konferensen genomförs under rubriken Unity for democracy in Iran. Syftet med samlingen är att möjliggöra för olika delar av oppositionen att mötas och diskutera hur de kan samordna sina ansträngningar för demokrati i Iran, inte minst på grund av valet i mars. Konferensen arrangeras med stöd av Olof Palmes Internationella Center.

– Personer från oppositionen har vänt sig till oss med förfrågan om stöd till att göra det möjligt för oppositionens olika delar att samlas. De sökte också råd kring metoder för hur de kan samordna sitt arbete, säger Jens Orback, Palmecentrets generalsekreterare.

Konferensen är en del av Palmecentrets arbete för att stödja oppositionella rörelser i auktoritära stater. Konferensen är stängd för media och för andra än särskilt inbjudna.

Publiceringsdatum: 2012-01-25

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...