Skriv ut

Den 13 februari 2014 tog Palmecentret emot Fria människor-priset för sitt arbete i Turkiet. Priset delas ut varje år av Anatoliska folk-, vetenskaps- och kulturakademin, en kulturförening verksam i Sverige och Turkiet. Motiveringen betonade vikten av Palmecentrets stöd till oberoende organisationer i Turkiet.

Fria människor-priset till Palmecentret i Turkiet– Vår förening strävar liksom Palmecentret efter fred och människors frihet. Och i den strävan har oberoende organisationer en väldigt viktig roll att spela, säger Ibrahim Cenet, ordförande för Anatoliska folk-, vetenskaps- och kulturakademin.

Projekten inom Palmecentrets program i Turkiet avslutades under 2013. Det övergripande målet för programmet var att öka möjligheten för personer som tillhör marginaliserade grupper att engagera sig i politiska processer och beslut som påverkar deras liv. Palmecentret samarbetade med föreningar och stiftelser som organiserar minoritetsgrupper, kvinnor, barn och ungdomar.

Under 2013 fick Elmas Arus Europarådets Raoul Wallenberg-pris. Elmas Arus är ordförande för Palmecentrets partnerorganisation Zero Discrimination Association som arbetar för romers rättigheter i Turkiet.

Text och foto: John Runeson

Publiceringsdatum: 2014-02-14

Till toppen av sidan