Skriv ut

Fyra av Palmecentrets projektaktiva har avvisats från Israel.

De reste till Tel Aviv torsdagen den 21 november för att delta på det nätverksmöte som skulle äga rum i Palestina mellan svenska och palestinska organisationer den 22-23 november, de skulle också träffa organisationer i Israel. På flygplatsen nekades de inresa i Israel och förhördes under torsdagen i flera timmar. På torsdagskvällen fördes de till ett förvar i väntan på flyget tillbaka till Sverige. De lämnade Israel natten mot fredagen och kommer tillbaka till Sverige efter en mellanlandning i Istanbul. De fyra projektaktiva är Milischia Rezai, Johanna Meiding, Roshan Kahande och Kholod Saghir. Palmecentret har under torsdagen och fredagsmorgonen varit i löpande kontakt med dem. När de är tillbaka i Sverige kommer de att träffa Palmecentret samt erbjudas samtalsstöd.

På grund av det inträffade har Palmecentret beslutat att skjuta fram nätverksmötet.

Den andra delegationen av svenska projektaktiva som skulle anlända till Israel sent på torsdagskvällen, för att också delta i nätverksmötet, missade på grund av flygförseningar sin anslutning i Istanbul. På grund av det inträffade har de stannat i Istanbul och reser under fredagen tillbaka till Sverige. Palmecentret är i löpande kontakt med också denna delegation.

Palmecentret kommer noga att undersöka det inträffade samt kontakta israeliska myndigheter.

Frågor hänvisas till pressansvarig Laila Naraghi 070- 66 00 515

Palmecentret bedriver sedan många år en omfattande verksamhet i Palestina tillsammans med olika samarbetspartners, bland annat kvinnoföreningar och ungdomsorganisationer. Målet för verksamheten är att stärka möjligheterna för fred mellan Israel och Palestina samt att stödja den demokratiska utvecklingen i Palestina. För mer information om Palmecentrets verksamhet i Palestina: https://www.palmecenter.se/Vad-gor-vi/Sa-arbetar-Palmecentret/Var/Palestina/

Publiceringsdatum: 2013-11-22

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...