Skriv ut

Den fackliga folkrörelsen Labour Education Foundation (LEF) från Pakistan mottog i början av mars den europeiska utmärkelsen Silver Rose Award i Europaparlamentet. Priset mottogs av LEF:s chef Khalid Mahmood. Palmecentret har sedan länge samarbetat med LEF för mänskliga rättigheter och demokrati i Pakistan, och nominerade organisationen till priset.

– Pakistanska kvinnor och män kämpar för att deras mänskliga rättigheter i arbetslivet ska respekteras. LEF:s insatser för detta är mycket viktiga. Jag är därför glad att vår nominering har uppmärksammats och att LEF nu tilldelats detta pris, säger Jens Orback, Palmecentrets generalsekreterare.

Det finns stora brister i landet när det gäller till exempel mänskliga rättigheter i arbetslivet. Många arbetare råkar illa ut, inte minst kvinnor. Sedan 1995 har LEF utbildat flera tusen pakistanska arbetare – både män och kvinnor – i fackliga frågor, jämställdhet och ledarskap.

– Nästan inga av deltagarna kan berätta för sina arbetsgivare att de deltar i facklig utbildning. Risken är för hög. De kan avskedas eller trakasseras på andra sätt om det kommer fram, berättar LEF:s chef Khalid Mahmood.

Publiceringsdatum: 2011-03-11

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...