Skriv ut

Varje dag blickar krigets fasor mot oss från dödandet i Syrien. Mer än 100 000 människor har mist livet. Lidandet är omätbart. Kvinnorna från Syrien vet vad det handlar om. Men de vägrar ge upp kampen för fred och frihet. De behöver ditt stöd. Därför startar vi nu en insamling tillsammans med Aftonbladets ledarsida. Sätt in din gåva på plusgiro 570-2 och märk det Syriens kvinnor.

The Syrian Women Network I våras bildade ett hundratal kvinnor The Syrian Women Network med stöd av Palmecentret. Nätverket samlar organisationer och individer i och utanför Syrien som representerar en mångfald av regioner, generationer, etniska grupper och yrkestillhörigheter.

Nätverket arbetar för jämställdhet, fred och demokrati. Målet är att öka kvinnornas inflytande i fredsprocessen och i ett framtida, fredligt Syrien. För att en hållbar fred ska kunna nås måste kvinnorna vara delaktiga i lösningen. Det har FN slagit fast otaliga gånger. Det är omöjligt för demokrati att utvecklas om hälften av befolkningen inte inkluderas i processen.

Många är de stats- och regeringschefer som talat sig varma för kvinnligt inflytande. Men det räcker inte med vackra ord: Det gäller att gå från ord till handling. Det är just vad de syriska kvinnorna gör.

De behöver ditt stöd. Ge en gåva här direkt. Eller sätt in din gåva på plusgiro 570-2 och märk det Syriens kvinnor, eller bli månadsgivare till Palmecentrets solidaritetsfond som stödjer kvinnornas kamp.

Läs Aftonbladets ledare: ”Så kan du hjälpa Syriens kvinnor”

————————————————————————-

Var med och samla in

Sprid gärna flygbladet om insamlingen till Syriens kvinnor. Här kan du också ladda ner en bössgördel till insamlingsbössor. Frågor och hjälp med insamling: kontakta Jonatan Karreskog: jonatan.karreskog@palmecentret.se  . Meddela gärna Jonatan om du skriver ut och sprider många flygblad.

Bakgrund The Syrian Women Network

The Syrian Women Network bildades i maj 2013 med stöd av Palmecentret. Nätverket arbetar för jämställdhet, fred och demokrati, och består av tio kommittéer som är specialiserade på olika områden, bland annat mänskliga rättigheter, fred, försoning, psykologiskt stöd och medicinskt stöd. The Syrian Women Network är i stort behov av stöd för att kunna genomföra sina aktiviteter och driva sin agenda.

Palmecentrets övriga verksamhet i Syrien

Tusentals ungdomar i Syrien har organiserat sig i grupper och nätverk mot regimen. De vill utvecklas demokratiskt och nå fler. Därför samarbetar Palmecentret med dem och genomför utbildningar i organisering, bland annat om interndemokrati och hur studiecirklar kan användas för att låta alla komma till tals.
Palmecentret ger även stöd till demokratirörelsen för att möjliggöra att de kan mötas samt till deras dokumentation av de övergrepp som sker inne i landet.

 Läs nyheter om Palmecentrets arbete med Syrien här

Publiceringsdatum: 2013-08-23

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...