Skriv ut

Palmecentret stödjer oppositionsgrupper som kämpar för ett demokratiskt Syrien. Projekten genomförs av organisationer kopplade till Syriska nationella rådet, SNC, och dess koordinationsgrupper samt med Syrian Revolution Coordinators Union, SRCU. I samarbetena ingår bland annat utbildning i demokratisk organisering och jämställdhet.

Palmecentret arbetar kontinuerligt med den syriska oppositionen och har tidigare organiserat en stor konferens som samlade ett hundratal representanter för oppositionen i Stockholm i slutet av 2011. Medverkade på mötet gjorde också Amnesty International och FN kommissionen för Mänskliga Rättigheter i Syrien.

Mötet bidrog till att utveckla strategier för hur oppositionen ska förhålla sig till den styrande regimen, sanktioner och till det internationella samfundet. FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson, deltog på mötet vilket gav ökade kunskaper om hur man kan agera för att påverka det internationella samfundet.

Palmecentret har även gett stöd  till att representanter från Syriska nationella rådet kunde delta vid en konferens om den arabiska våren i Tunisien. Där diskuterade politiska företrädare för en rad länder i Mellanöstern hur en fortsatt demokratiseringsprocess kan stödjas i regionen. Dessutom har Palmecentret under våren arrangerat ett seminarium med George Sabra, talesperson för det Syriska nationella rådet, för att uppmärksamma övergreppen mot mänskliga rättigheter i Syrien.

Text: Ulrika Lång, operativ chef Palmecentret

Publiceringsdatum: 2012-08-08

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...