Skriv ut

Tyfonen Haiyan har slagit hårt mot Filippinerna och är en av de kraftigaste tyfoner som någonsin har uppmätts. Enligt FN har elva miljoner människor i Filippinerna drabbats och flera tusen beräknas ha omkommit. Stöd Palmecentrets insamling till stöd för tyfonens drabbade.

Akbayan, relief operation fPalmecentrets samarbetspartner det socialdemokratiska partiet Akbayan har inlett en omfattande hjälpinsats genom sin stiftelse Active Citizenship Foundation (ACF) och sina nätverk inom den filippinska arbetarrörelsen. Hjälpinsatsen kommer inledningsvis att inriktas på grundläggande humanitär hjälp. Det handlar bland annat om att tillhandahålla medicin, hygieniska inrättningar, dricksvatten, mjölk och matpaket.

Hjälpinsatsen kommer att fokusera på provinserna Leyte, Samar, Cebu, Iloilo och Palawan. Där är förödelsen är stor. Och i dessa provinser har ACF en etablerad organisation av gräsrötter och människor på plats. Det innebär att hjälpen kommer att nå fram till de behövande. ACF har erfarenhet av tidigare hjälpinsatser av liknande slag.

Var med och stöd hjälpinsatsen för tyfonens offer. Ge din gåva här direkt. Eller sätt in din gåva på Plusgiro 570-2 och märk inbetalningen ”Filippinerna”. Ditt stöd behövs.

Insamlingen till ACF:s hjälpinsats är internationell. Arbetarrörelsen i flera länder kommer att arbeta för att hjälpen till de drabbade ska bli så kraftfull som möjligt.

Palmecentret kommer fortlöpande att publicera ytterligare information om situationen i Filippinerna och om arbetet för att bistå de drabbade.

Palmecentret och den svenska arbetarrörelsen samarbetar sedan 25 år med organisationer i Filippinerna inom facklig och politisk organisering, folkbildning, medborgarinflytande och fredlig konfliktlösning. Från Sverige har organisationer inom LO, ABF och det socialdemokratiska partiet varit långvariga partners till den filippinska arbetarrörelsen. Läs mer om vår verksamhet i Filippinerna här.

Foto: Akbayan

Publiceringsdatum: 2013-11-14

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...