Skriv ut

Tiotals år av global kamp för ökad rättvisa, demokrati och jämställdhet går nu förlorade framför ögonen på oss i en hastighet ingen hade kunnat ana. Coronakrisen slår mot oss alla - men de redan utsatta drabbas som vanligt hårdast. I den digitala seminarieserien Studio Solidaritet zoomar vi på Palmecentret tillsammans med ABF Stockholm och intressanta gäster bort från Sverige och de delar av västvärlden vi hör allra mest om och istället zoomar in på resten av världen - i spåren av corona.

Varje onsdag under våren har vi livesänt ett högaktuellt samtal på vår Faceboooksida. Nu finns även alla seminarier att se här:

Studio Solidaritet: Frihet i fara!

Varför styrs allt fler länder av auktoritära ledare? Vad karaktäriserar de auktoritära ledarna? Varför går demokratin bakåt på global nivå? Det är hög tid att stödja motkrafterna – de som törs stå upp mot de auktoritära ledarna. Palmecentret lanserar rapporten Frihet i fara! Rapportförfattaren Mats Wingborg pratar i Studio Solidaritet tillsammans med Palmecentrets generalsekreterare Anna Sundström. Samtalet leds av Somar Al Naher.

 


Studio Solidaritet: Israel – Mellanösterns enda demokrati?

Israel kallas ofta ”Mellanösterns enda demokrati” – men stämmer det? Och vilka är landets inre och yttre utmaningar efter år av politisk turbulens? Studio Solidaritet gästas av Daniel Sokatch (USA) från New Israel Fund och statsvetaren Anders Persson från Linnéuniversitetet. Samtalet modereras av Anna Sundström.


Studio Solidaritet: Annektering – spiken i kistan för fred mellan Israel och Palestina?

Israels nya regering har som en av sina viktigaste punkter i det nya koalitionsavtalet att annektera alla bosättningarna på Västbanken. EU är starkt emot en annektering och har redan högljutt protesterat. Men kommer Israels nya regering verkligen genomföra en annektering? Hur kommer det gå till i så fall och vad kommer att hända dagen efter? Hör ett samtal mellan Evin Incir (S) och statsvetaren Anders Persson. Samtalet modereras av Anna Sundström.


Studio Solidaritet: Global fattigdom i spåren av corona

Coronakrisen riskerar att kasta ytterligare en halv miljard människor i fattigdom och ställa tillbaka kampen mot fattigdom flera decennier enligt Oxfam. Hur kan man rikta stöd till människor som står utanför de sociala skyddsnäten? Vilka åtgärder skulle kunna hjälpa de hårt drabbade länderna – på kort och lång sikt – att resa sig ur fattigdomen? Hör Palmecentrets generalsekreterare Anna Sundström i samtal med Robert Höglund från Oxfam och Naome Chakanya från Zimbabwiska tankesmedjan LEDRIZ.

 


Studio Solidaritet: Global jämställdhet i kris

Varför slår coronakrisen hårdast mot kvinnor? Hur kommer krisen påverka det framtida arbetet för global jämställdhet? Hör Margot Wallström i samtal med Anna Sundström.

Publiceringsdatum: 2020-06-15

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...