Skriv ut

Palmecentret har under en längre tid stöttat arbetet för försoning i Thailand. Kent Härstedt, ledamot i Palmecentrets styrelse och riksdagsledamot, reste den 16-19 mars med Kofi Annan och Martti Ahtisaari till Bangkok för en ny runda försoningssamtal.

Delegationen leddes av de båda Nobelfredspristagarna Kofi Annan, tidigare FN-generalsekreterare, och Martti Ahtisaari, tidigare finsk president. Kent Härstedt deltog i delegationen som rådgivare.

Kent Härstedt har under en längre tid med stöd av Palmecentret medverkat vid flera möten med olika thailändska grupper, med syfte att stödja en process för försoning i Thailand.

– De ökade motsättningarna i Thailand riskerar att bryta sönder hela samhället. Det påverkar familjer, skolor och städer. De försoningsinitiativ som har tagits de senaste åren är därför av största vikt, säger Kent Härstedt.

– Fiender som inte möts förblir ofta fiender. Kan vi bidra till konfliktlösning och försoning genom möten och samtal, är vi mycket nöjda, säger Jens Orback, generalsekreterare Palmecentret.

Mer information om resan och samtalen finns på länkarna:

Läs en intervju med Kent Härstedt om resan i DN:s artikel ”’Hatet pyr i Thailand'” (19 februari 2012).

Läs mer om resan i Svd, i artiklarna ”Tung erfarenhet på försoningsresa” och ”FN-medlare till Thailand” (15 februari 2012).

Publiceringsdatum: 2012-02-20

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...