Skriv ut

Aktivister och representanter från den syriska oppositionen möts under en kvinnokonferens i Stockholm den 17-20 februari för att diskutera kvinnors roll under konflikten och i ett post-auktoritärt Syrien. Omkring 70 personer väntas delta, varav en majoritet kvinnor.

Kvinnokonferensen genomförs under rubriken “Women’s Influence and Participation in a Post-Authoritarian Syria”. Samlingen sker för att främja kvinnors delaktighet i utformningen av ett framtida post-auktoritärt Syrien. Konferensen genomförs med stöd av Olof Palmes Internationella Center.

– Palmecentret har utvecklat ett stort kontaktnät med syriska kvinnor som vill diskutera aktuella gemensamma frågor och sin representation i olika organ.  De vill också pröva möjligheten att bilda en koalition av sina nätverk och få råd kring metoder för praktiskt jämställdhets- och påverkansarbete, säger Jens Orback, Palmecentrets generalsekreterare.

Palmecentret har sedan sommaren 2011 en nära samverkan med olika delar av syriska oppositionen. Samlingar har tidigare genomförts med olika delar av oppositionen, som har fört olika oppositionsgrupper närmre varandra. Palmecentret stödjer även syriska människorättsförsvarare inne i Syrien i deras kommunikation med syfte att dokumentera våldet och övergreppen i landet. Kvinnokonferensen är en del av Palmecentrets arbete för att stödja oppositionella rörelser i auktoritära stater. Konferensen är stängd för media och för andra än särskilt inbjudna.

* * *

Kontakt Laila Naraghi Pressansvarig 070- 66 00 515 laila.naraghi@palmecenter.se

* * *

Om Olof Palmes Internationella Center (Palmecentret) Palmecentret är den svenska arbetarrörelsens organisation för internationellt utvecklingssamarbete och opinionsbildning. Demokrati, mänskliga rättigheter och fred är målen som dominerar verksamheten. Palmecentret och dess 27 medlemsorganisationer arbetar årligen med cirka 250 solidaritetsprojekt i hela världen för att ge människor makt att förändra sina samhällen, och därmed sina egna liv. Läs mer på www.palmecenter.se

Publiceringsdatum: 2013-01-29

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...