Skriv ut

George Sabra, talesperson för Syriska nationella rådet, besöker Stockholm nästa vecka och talar på ett seminarium den 18 april om situationen i Syrien.

Ett år efter att de i huvudsak fredliga protesterna började i Syrien har tusentals människor dödats och tiotusentals fängslats. FN:s och Arabförbundets sändebud Kofi Annan har förhandlat fram en vapenvila som började gälla igår, den 12 april. Men enligt rapporter från Syrien har striderna mellan regeringsstyrkor och oppositionella återupptagits.

Tid: Onsdag 18 april, kl. 18.00-19.30
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Språk: Engelska
Fri entré
Arrangörer:
Palmecentret och ABF Stockholm. Medarrangörer är Amnesty.

Bakgrund George Sabra

George Sabra är talesperson för Syriska nationella rådet (SNC) som bildades i oktober 2011 i syfte att ”stödja det syriska folkets revolution och deras kamp för frihet, värdighet och demokrati”. Sabra har en bakgrund som ledande person inom det otillåtna oppositionspartiet Democratic People’s Party. Under 2011 fängslades han vid två tillfällen efter att offentligt ha uttryckt sitt stöd för de fredliga demonstranterna och avvisat tanken på att inleda dialog med regeringen så länge säkerhetsstyrkorna attackerar och utsätter fredliga aktivister för våld. George Sabra satt tidigare fängslad i åtta år mellan 1987 och 1995.

Publiceringsdatum: 2012-04-13

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...