Skriv ut

De kom till Sverige med löften om arbete i sex månader och ersättningar som har visat sig vara tomma. Istället har de blivit utnyttjade och strandsatta i Sverige med skulder i hemlandet. Palmecentret har tillsammans med Aftonbladet Kultur därför startat en insamling. Insamlingen har hittills stötts av många människor runt om Sverige som velat hjälpa dessa människor i deras akuta situation. Vi tackar för ert stöd och solidaritet!

kamerun_992.jpgInsamlingen kommer att pågå till och med den 9:e april för att därefter avslutas för att vi snabbt ska kunna fördela medlen till de drabbade. Fördelningskommittén består av Petter Larsson, Aftonbladet Kultur, Lena Hjelm-Wallén, ordförande Palmecentret och Wanja Lundby-Wedin, tidigare ordförande LO. Den har nu haft sitt första möte och kommit överens om grunddragen för hur medlen ska fördelas mellan de drabbade skogsarbetarna.

Först kommer det fastställas vilka personer som har arbetat hos Skogsnicke AB, den entreprenör som lurat arbetarna. Informationen kommer att inhämtas från GS-facket som genom sina förhandling med SLA, Skogsarbetesgivarna, fått en god bild av situationen. Därefter kommer Palmecentret jämföra den informationen med den information som en grupp av frivilliga med kopplingar till ett antal kyrkor i Göteborg samlat in. När Palmecentret har en korrekt lista över de personer som omfattas kommer en likafördelningsprincip att användas för att inte göra skillnad mellan de drabbade.

Skänk din gåva nu under de sista dagarna av insamlingen så skogsarbetarna får en chans till en nystart i deras liv.

Sätt in din gåva på PG 570-2 och märk betalningen ”SKOG”.

Text: JONATAN KARRESKOG, insamlingsansvarig Palmecentret
Foto: SVT, Uppdrag granskning

 

Publiceringsdatum: 2013-04-06

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...