Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2017-12-13
Alla case

Föreningshus för möten och sociala aktiviteter

Tuzla Community Foundation har varit med och stöttat utvecklingen av ett föreningshus i den lilla byn Hrasno, som ligger strax utanför Tuzla. Hrasno har knappt 1300 invånare och kämpar mot hög arbetslöshet och isolering.

Hrasno har tidigare saknat en naturlig mötesplats för byns invånare. Tuzla Community Foundation har varit med i utvecklingen av föreningshuset som ska ge invånarna en möjlighet till socialt umgänge och föreningsmöten.

Hrasnos ungdomar kommer få möjlighet att nyttja lokalen för sociala aktiviteter som pingis, filmvisning, teater och andra sociala tillställningar.

– Föreningshuset i Hrasno är det enda stället i byn där invånarna kan mötas och umgås med varandra. Föreningshuset bidrar till utvecklingen av lokalsamhället och stärker invånarnas röster, säger Selma Memišević från Tuzla Community Foundation.

– Vi hoppas att föreningshuset ska bidra till att öka invånarnas engagemang för volontärarbete samt ge dem möjligheten att delta i sociala aktiviteter, oavsett ålder. Föreningshuset kommer att användas till sociala aktiviteter men även till utbildningar, seminarier och workshops. Föreningshuset för samman flera olika generationer och genom ett gemensamt engagemang utvecklar och stärker man lokalsamhället tillsammans.

Text: Stina Karlsson