Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2017-12-01
Alla case

Jämställdhet och demokrati i Tuzla

Den 10–12 november gick Freja Forum av stapeln för elfte året i rad. Freja Forum är ett forum för jämställdhet, demokrati, mångfald och dialog.

Nu i november möttes organisationer från västra Balkan, Turkiet och Sverige i Tuzla i Bosnien och Hercegovina för att utbyta erfarenheter med varandra.

Foto: Adnan Mujanović

Årets Freja Forum berörde frågor om jämlikhet, demokrati och klimatförändringar. Dagarna var fyllda av paneldebatter, seminarier och workshops.

Målet med Freja Forum är att skapa en plattform för organisationer så att de tillsammans kan arbeta för att stärka den ideella sektorns roll i samhällsutvecklingen samt bidra till ökat erfarenhetsutbyte mellan olika regioner och länder.

Representanter från Palmecentrets samarbetsorganisationer här i Bosnien Hercegovina, Agora Center och Tuzla Community Foundation, deltog i Freja Forum.

– Det här var första gången som jag deltog på Freja forum. Det var intressant och värdefullt att diskutera ämnen som demokrati, lika möjligheter för alla och hur man kan använda social medier. Seminarierna om jämställdhet visade att det fortfarande finns mycket att göra. För oss var det definitivt en lärorik erfarenhet, säger Asmira Malkočević från Agora Center.

Text: Stina Karlsson