Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Palmecentrets partnerorganisation Savanna Trust kommer delta på Folkets forum, inför den stora miljökonferensen Stockholm+50. Foto: Savanna Trust
Publicerad 2022-05-25
Alla evenemang

Folkets forum: Teater som verktyg för samhällsförändring

Den 1 juni på ABF-huset i Stockholm deltar Palmecentret och vår partnerorganisation Savanna Trust på Folkets forum.

Folkets forum arrangeras i anslutning till FN:s klimat-och miljökonferens Stockholm+50. Dagarna innan konferensen träffas miljökämpar världen över för att utbyta erfarenheter och kunskap.

Läs mer om Folkets forum! (English)

Facebook-evenemang

Våra programpunkter

31 maj, kl. 15:00: Möt aktivister från Globala Syd, med WLC från Namibia, EMG från Sydafrika och Savanna Trust från Zimbabwe (till eventet!)

1 juni, kl. 09:00: Brådskande juridisk handling för en hälsosam planet – ekocid som internationellt brott (till eventet!)

1 juni, kl. 14:00: Teater som verktyg för samhällsförändring, med Savanna Trust från Zimbabwe

VAR: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm (fri entré)

Registrering är inget krav, men rekommenderas för att få aktuell kommunikation: REGISTRERA DIG HÄR.

Teater som verktyg för samhällsförändring

Savanna Trust är en ideell organisation specialiserad på att använda teater, radio och film för att åstadkomma social utveckling.

De använder interaktiv teater eftersom det är en samarbetsprocess som låter människor delta i att identifiera lösningar på de problem de upplever. Samhällsteater är flexibelt och engagerande och gör det möjligt att diskutera viktiga men känsliga frågor.

Klimatkrisen orsakar förödelse i regioner som södra Afrika och kräver brådskande åtgärder. Och för att den gröna omställningen också ska bli rättvis är det viktigt att lokala samhällen har en röst i hur den går till. Interaktiv teater är ett sätt att skapa utrymme för dessa röster och se till att landsbygdens perspektiv ingår i kampen för Just Transition.

Medverkar: Daniel Maposa, Teddy Mangawa, Nyasha Chagonda

Läs mer om Savanna Trust!