Skriv ut
Palmecentrets tidigare insamlingar har gett resultat och hjälpen har nått fram. Här presenteras några av de senaste insamlingarna och hur det gick.

Gemensamt för specialinsamlingarna har varit att ett extra stort behov har funnit, samt att det finns en naturlig mottagare för insamlingen. Ofta betyder det att Palmecentret redan sen tidigare har en partner som arbetar med frågan i berört land. Tidigare har Palmecentret samlat in till förmån för Gaza och för munkarnas kamp i Burma och mycket mer. Här kan du läsa om de två senaste insamlingarna.

Insamlingen ”Du och jag för Gaza”

Facebook delningsbild

Närmare 250 000 till humanitär hjälp och långsiktigt dialogarbete! Under några veckor från augusti samlade arbetarrörelsen in nästan 250 000 kronor till krigets offer i Gaza. Under Stefan Löfvéns sommartal i Vasaparken samlades 27 000 kronor in i bössor! Mer information om fördelning och resultat kan du läsa mer om, här.

 

Filippinerna efter tyfonen Haiyan

770 000 kronor till fiskebåtar och vårdcentraler! Den 8 november 2013 drog tyfonen Haiyan in över Filippinerna. Det skulle visa sig vara den kraftigaste tyfonen som dragit in över land. På grund av Palmecentrets långa samarbete med den Filippinska arbetarrörelsen valde Palmecentret att inleda en kampanj till förmån för de drabbade. Hur pengarna användes av den Filippinska hjälporganisationen Active citizenship foundation (ACF) kan du läsa mer om, här.

 

 Stöd de lurade kamerunska skogsarbetarna

Kamerun

35 560 kronor var till 45 lurade skogsarbetare! I januari rapporterade Uppdrag granskning på SVT om de nära femtio kamerunier som rest till Sverige för att jobba som skogsplanterare i Västerbotten. Företaget Skogsnicke AB lockade med avtalsenlig lön, 18 500 kronor i månaden. Ett halvårs jobb skulle ge motsvarande tre årslöner hemma i Kamerun. Men de blev lurade, det som väntade var istället ackordslön, olagliga avgifter och rena hot. Under tre veckor samlades 1 671 400 kronor in som sedan fördelas lika till de inblandade personerna. Mer om insamlingen och hur pengarna fördelades kan du läsa mer om, här.

Har du frågor om Palmecentrets tidigare insamlingar kontakta insamlingsansvarig: jonatan.karreskog@palmecenter.se, tel 08-677 57 67.

Till toppen av sidan
Det kan vara till förmån för Gaza eller för munkarnas kamp i Burma...

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...