Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2018-08-27
Alla nyheter

Globala Torget på Bokmässan

Bokmässan i Göteborg byter namn på sin internationella avdelning till Globala Torget och sätter ytterligare fokus på framtidens globala utmaningar. I år kommer bland annat Pussy Riot, Anders Kompass och feministikonen Nawal El Saadawi.

Globala Torget, tidigare Internationella Torget, är Bokmässans mötesplats för organisationer och rörelser som arbetar med de utmaningar som världen står inför.

– Så som läget nu är i Sverige och världen behövs mer än någonsin arenor där de krafter som står upp för mänskliga rättigheter och globala utmaningar kan samlas. Globala Torget ska vara en samlingsplats för idéutbyte om rättvisa, miljö, yttrandefrihet och demokrati, säger Patrik Desthon, projektledare för Globala Torget på Olof Palmes Internationella Center.

Sammantaget kommer 97 seminarier att genomföras på Globala Torget under fyra dagar. 40 organisationer finns på plats som utställare.

Olof Palmes Internationella Center samordnar i år Globala Torget, och står bakom nysatsningen tillsammans med de andra deltagande organisationerna.

Globala Torget gästas bland annat av diplomaten Anders Kompass, utrikeskorrespondenten Cecilia Uddén och den egyptiska författaren och feministikonen Nawal El Saadawi. De globala målen kommer varje dag att skärskådas av komiker och med installationer från Pussy Riot kommer även konsten få en roll på det Globala Torget 2018.

Alla seminarier kan ses live eller i efterhand på Globala Torgets hemsida. Där finns också hela programmet.