Skriv ut
Tillhör du någon av våra 27 medlemsorganisationer? Har du eller din organisation en idé om hur vi kan sprida information om internationella frågor? Sök informationsbidrag hos Palmecentret!

Alla Palmecentrets medlemsorganisationer kan ansöka om bidrag för att göra kommunikationsinsatser. Medlemsorganisationer som är eller vill bli engagerade i internationellt solidaritetsarbete ansöker för att berätta om sitt engagemang samarbete med människor och organisationer i olika länder. Genom att berätta om ert arbete kan ni bidra till att öka kännedomen om olika länder, stärka viljan att engagera sig hos fler i Sverige och att fler får upp ögonen för hur pass långt svensk arbetarrörelse faktiskt når.

Ni kan till exempel arrangera ett seminarium, göra en utställning, visa en film, berätta om er verksamhet i skolor och föreningar, skriva en debattartikel eller arrangera en internationell dag i kommunen. Vill ni skapa innehåll till era digitala kanaler kan ni söka bidraget till att kontraktera en fotograf eller varför inte arrangera en kurs eller konferens?

Alla medlemsorganisationer kan ansöka om bidrag för kommunikationsinsatser: dels för mindre insatser (högst 20 000 kronor) och dels för större insatser (högst 45 000 kronor). Ansökningar för insatser kan i år, p.g.a. omställningar till följd av Covid-19, göras löpande under året. 

Ansökan och kriterier – klicka på länken för att läsa om vad som gäller för ansökan, vilka kriterier som styr och om hur genomförande och redovisning informationsbidraget går till.

Klicka HÄR för att ladda ner ansökan
Ifylld ansökan skickas till info@palmecenter.se.

Några tidigare exempel på samarbeten mellan Palmecentret och medlemsorganisationer:

  • Unga Örnars riksförbund har genomfört en turné bland LO-distrikten i mellersta och södra Sverige. Filmen hand lar om den Globalskola som Unga Örnar Karlskrona och Patsime Trust i Zimbabwe bedriver.
  • Sunderby folkhögskola har gjort en vandringsutställning om sitt projekt i Burma och genomfört en temadag om Burma.
  • SSU Gävleborg arrangerade en fördjupningskonferens på temat MENA (Middle East & Northern Africa) med internationella föreläsare.
  • Hyresgästföreningen Södra Skåne arrangerade en visning av filmen ”Push” med efterföljande panelsamtal om den finansiella sektorns intåg och effekter på den internationella bostadsmarknaden.

Sida och Palmecentret har regler och anvisningar för hur informationsbidraget får användas och vad man ska tänka på när man ansöker, viktigt att läsa igenom innan ni fyller i ansökan: 2020 Anvisningar för informationsbidrag

Välkommen att kontakta Palmecentret om ni har frågor, vill bolla idéer eller bara vill veta mer!

 

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...