Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2016-04-22
Alla nyheter

Lyckad insamling för lantarbetare i Zimbabwe

Under 2016 har Palmecentret samlat in pengar till förmån för lantarbetarfacket i Zimbabwe. Målet var att förbundet skulle kunna köpa en vävningsbuss för att åka runt på farmerna och organisera medlemmar.

Tack vare många generösa bidrag ifrån enskilda givare och LO Sverige så har Palmecentret lyckats samla ihop mer än 140 000 svenska kronor till förmån för utsatta lantarbetare i Zimbabwe. Lantarbetarfacket kommer nu att ha möjlighet att köpa in en värvningsbuss och påbörja en turné för att organisera lantarbetare runtom i landet. Att arbeta fackligt i Zimbabwe är inte lätt – facket motarbetas av både regimen och farmägare och lantarbetare lever under ständiga hot.

– Jag är djupt imponerad av fackföreningsrörelsen i Zimbabwe. När jag var i Zimbabwe såg jag ett land som på många sätt var sönderslaget, men facket har kämpat vidare och lyckats överleva, säger Palmecentrets generalsekreterare Jens Orback.

En stark fackföreningsrörelse är något som kan bidra till en fredligare och mer demokratisk framtid för Zimbabwes folk.

– Jag drömmer om ett Zimbabwe där vi har rätt att strejka och protestera, säger Lucia Makii.

Stort tack till alla som varit med och stöttat kampanjen! Vi avslutar nu insamlingen och hoppas på att få återkomma med fler goda nyheter ifrån Zimbabwe framöver.

Läs mer om Zimbabwe här.