Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2016-03-14
Alla nyheter

Klargörande om möte med Itamar Marcus

Den 15 mars kommer Olof Palmes Internationella Center att träffa Israels ambassadör Isaac Bachman samt föreläsaren Itamar Marcus för ett internt möte. Eftersom det inkommit ett antal frågor kring mötet vill vi göra några klargöranden.

Palmecentret blev för en tid sedan kontaktade av Israels ambassad med en förfrågan om att arrangera ett seminarium om antisemitism. Den föreslagna föreläsaren från Israel var Itamar Marcus. Då Itamar i andra sammanhang gett uttryck för ståndpunkter som Palmecentret inte delar avböjde vi att stå som värdar för ett sådant seminarium.

Ambassaden föreslog då ett möte i samband med hans besök i Sverige för att ge honom möjlighet att berätta om sin undersökning kring antisemitism i Palestina. Ett förslag som Palmecentret accepterade.

– Palmecentret har inte bjudit in Itamar Marcus till Sverige. Däremot har vi fått en förfrågan från Israels ambassad om att träffa honom medan han är i landet. Han vill berätta om en undersökning om antisemitism i Palestina, vilket vi tillmötesgått, säger Jens Orback.

Palmecentret kommer också under detta möte att ta upp den kritik som vi ofta framför när det gäller Israels agerande gentemot Palestina.

För frågor kontakta pressansvarige, Magnus Nilsson: 0707-494925, magnus.nilsson@palmecenter.se