Skriv ut
Olof Palmes Internationella Center ökar sin ambitionsnivå när det gäller kommunikation, opinionsbildning och insamling. Därför behöver vi nu en engagerad och kreativ kommunikatör med inriktning på policyfrågor och opinionsbildning.

Palmecentret är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning. Vi arbetar i Olof Palmes anda för global rättvisa, demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer har vi utvecklingsprojekt i omkring 30 länder. I Sverige är vi cirka 35 anställda, och vi har ytterligare 9 arbetskamrater runt om i världen.

Som kommunikatör för policy och opinionsbildning följer du utvecklingen i de länder där Palmecenter har verksamhet, liksom i de globala frågor som är viktiga för organisationen, och ser till att fakta sammanställs på ett sätt som gör att de kan användas i extern kommunikation.

Du tar initiativ till utspel och kampanjer, och vet hur man får genomslag också i sociala medier. Du bygger upp kontaktnätet inom media och bland opinionsbildare. Du stöder Palmecentrets hela kommunikationsverksamhet genom att ta fram texter och material och delta i olika arrangemang. Tillsammans med Press- och kommunikationschefen delar du på ansvaret som pressekreterare.

Du är ingen solospelare, utan arbetar alltid tillsammans med kollegorna, ofta även i samverkan med personer inom medlemsorganisationerna eller andra organisationer som Palmecentret samarbetar med.

För att du ska passa för det här jobbet behöver du ha ett brett kunnande i samhällsfrågor, med ett särskilt engagemang för globala frågor. Du har en bakgrund inom kommunikation och/eller PR och vet hur man får genomslag för de frågor man driver. Du kan kommunicera på ett sätt som engagerar och berör, också i sociala media. Kunskaper i design är en merit. Du har vana att hantera media. Dessutom behöver du vara duktig på att skriva. Om du blir kallad till intervju får du gå igenom ett skriftligt test.

Som person är du kreativ, engagerad och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter. En förutsättning för att kunna göra ett bra jobb är att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Du måste vara beredd på att arbetet kräver visst resande, även utrikes, och att du ibland kan vara upptagen på kvällar och helger. Du har tidvis pressjour, då du behöver vara tillgänglig på telefon.

Tjänsten tillträds så snart som möjligt. Lön efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, där 6 månaders provanställning tillämpas.

Skicka din ansökan senast 1 augusti. Skicka CV och personligt brev till: jobb@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Facklig representant är Jonatan Karreskog: 08-677 57 67.

För mer information kontakta Björn Lindh, Press- och kommunikationschef: 076 118 57 23

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...