Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2018-07-24
Alla nyheter

Manar till opposition mot Duterte

President Duterte målar läget i Filippinerna i ljusa färger. Oppositionspartiet Akbayan talar om kris för mänskliga rättigheter, angrepp mot kvinnor, ökad arbetslöshet och manar till hårdare opposition.

Partiet Akbayan i Filippinerna manar nu till ökad opposition mot president Duterte. Presidenten har just hållit sitt tredje så kallade State of the nation-tal inför parlamentet, där han lyft fram det som han menar är en framgångsrik politik.

Partiet Akbayan, som stöds av socialdemokraterna och Palmecentret har en helt annan uppfattning om läget i landet. De talar om en krisartad situation när det gäller mänskliga rättigheter, där 20 000 människor dödats i det så kallade kriget mot drogerna.

Akbayan lyfter fram hur Duterte riktar sexistiska attacker mot kvinnor och förolämpar utländska nationer och organisationer, inklusive FN. Akbayan är också oroat för Dutertes undergivna attityd gentemot Kina, och hur Filippinerna nu gör sig beroende av Kina genom att acceptera kinesiska lån med höga räntor.

Den ekonomiska situationen för filippinierna förvärras. Priserna på basvaror ökar, arbetarnas löner stagnerar och arbetslösheten stiger.

Akbayan menar att man måste lära av historien; hur filippinierna i andra skeden stått upp mot tyranner och utländska invasionsmakter, för en framtid i välstånd och frihet.

Läs mer om vad Akbayan säger:  https://akbayan.org.ph/news/32-specials/769-akbayan-resist-now-or-submit-forever