Skriv ut
Palmecentret arbetar i Olof Palmes anda för demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Vi är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning. Vi är en progressiv, dynamisk arbetsplats som ger utrymme till stor autonomi i utförandet av arbetsuppgifter, internationellt arbete och erbjuder möjlighet att vara med och påverka samhällsutvecklingen i Sverige och i våra samarbetsländer tillsammans med den svenska arbetarrörelsen och våra partners. Vårt huvudkontor ligger centralt beläget på Sveavägen 68 och vi är cirka 40 anställda i Sverige och 9 personer utomlands. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer bedriver vi varje år cirka 200 projekt i omkring 30 länder till stöd för organisering för en annan värld.

Vi tror att du som passar för arbetet är en driven person, med ett stort nätverk och ett brinnande intresse för internationellt arbete, som gillar processledning, är mycket intresserad av att utveckla metodarbetet bortom de mer klassiska RBM-processerna och för att skapa struktur i en dynamisk verksamhet. Vi söker en person som är lösningsorienterad och snabbt omsätter beslut och idéer i praktisk handling. För rätt person väntar ett mycket stimulerande arbete med många spännande utmaningar.

Palmecentret söker en metodrådgivare till den internationella avdelningen. Arbetet kräver mycket goda kunskaper inom metodarbete och metodutveckling inom internationellt utvecklingssamarbete, kunskaper om arbetarrörelsen och folkrörelsernas verksamhet samt deras organisation i Sverige och internationellt, samt internationella relationer. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift samt ha en akademisk examen inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är särskilt meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i liknande positioner, gärna utomlands, och speciellt inom någon av Palmecentrets medlemsorganisationer. Vi förutsätter att du är en engagerad och intresserad person som utifrån arbetarrörelsens värderingar vill bidra till samhällsförändring.

Palmecentret planerar att 2019 expandera arbetet med partinära demokratistöd och en stor del av tjänsten kommer att fokusera på att ge metodstöd till denna verksamhet. I tjänsten ingår även ansvar för att driva metodutveckling för jämställdhetsarbete kopplat till partiernas interna utveckling. Det löpande arbetet sker i nära samarbete med samordnare och handläggare som arbetar med partinära demokratistödet, den biträdande chefen för den internationella avdelningen, övriga metodrådgivare, samt controllers. Mer specifikt ingår följande ansvarsområden i tjänsten:

* Vidareutveckla Palmecentrets system och metoder för planering, uppföljning, utvärdering och lärande med fokus på partinära demokratistöd.

* Driva metodutveckling relaterat till intern kontroll och efterlevnad samt jämställdhetsarbetet relaterat till partiorganisationen.

* Handböcker, instruktioner och mallar (interna och externa), i samråd med berörda samordnare, handläggare och controllers, inkluderat underhåll, uppdateringar och vid behov nyproduktion.

* Kvalitetsgranskning av ansökningar och redovisningar.

* Representera Palmecentret i relevanta nätverk.

Tillsättandet av tjänsterna är beroende av extern givares beslut om finansiering. Palmecentret fattar i början av 2019 beslut om tillsättandet av tjänsterna, inklusive antal tjänster.

Tjänsten, som är en heltidstjänst, tillträds 1 mars 2019, eller om möjligt tidigare. Palmecentret tillämpar 6 månaders provanställning. Lön efter överenskommelse.

Löpande rekrytering sker och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan snarast, dock senast 31 januari 2019. Skicka ansökan (CV och personligt brev) till: jobb@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden. För Handels: Frida Perjus, frida.perjus@palmecenter.se För Akademikerförbunden: Thair Ismail, thair.ismail@palmecenter.se

För mer information kontakta Mikael Leyi, Chef för internationella avdelningen, 070-617 57 27.

Välkommen med din ansökan!

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...