Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2023-01-11
Alla jobb

Olof Palmes internationella Center söker en projektcontroller

Drivs du av att arbeta för demokrati och rättigheter och är stark på att kvalitetssäkra samt har ett intresse för att utveckla finansiella rutiner och processer? Vi erbjuder ett spännande jobb i en internationell miljö där du, tillsammans med kompetenta medarbetare och medlems- och partnerorganisationer har möjlighet att förändra världen.

Olof Palmes Internationella Center är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationellt solidaritetsarbete. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer arbetar vi för demokrati, mänskliga rättigheter och fred i Olof Palmes anda. Den svenska arbetarrörelsens stora internationella nätverk gör det möjligt att samarbeta med partners som delar våra värderingar. I dag driver vi över 200 projekt runt om i världen. Den svenska arbetarrörelsen bildades av människor som insåg att de var starkare tillsammans. Nu sker en liknande utveckling i många andra länder – och då kan vi hjälpas åt att kämpa för en bättre värld. En stor del av vår verksamhet finansieras av medel från Sida och EU, men även bidrag som kommer in till Palmecentrets solidaritetsfond är viktiga.

Roll och uppdrag:

Som projektcontroller för regionerna Europa och MENA ansvarar du för arbetet med den löpande finansiella handläggningen och säkerställa goda administrativa rutiner för våra projekt.

Projektcontrollerns huvudsakliga uppdrag är att:

  • Upprätta relevanta avtal med våra samarbetsorganisationer.
  • Uppföljning av projektbudgetar.
  • Delta i arbetet att utveckla rutiner och processer för en god ekonomisk förvaltning och kontroll.
  • Säkerställa att våra samarbetsorganisationer har korrekt information kring finansiella instruktioner och processer.
  • Övervaka att revisioner utförs korrekt i våra projekt samt ansvar för upphandling av revisorer.
  • Säkerställa ett bra samarbete med verksamhetens programhandläggare.
  • Ansvara för att stöd och uppföljning av våra samarbetsorganisationer.
  • Finansiell uppföljning och utbildning av våra samarbetsorganisationer i fält.

Erfarenhet och kompetens:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi och har erfarenhet från internationell verksamhet. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av att arbeta inom en biståndsorganisation är meriterande, men inget krav.

Vi ser gärna att du har god kompetens inom olika typer av ekonomisystem och självklart har du mycket god kompetens i Officepaketet.

Du kommer att ingå i ekonomiavdelning på 10 personer med arbetskollegor både på huvudkontoret i Stockholm och på våra lokalkontor runt om i världen. Tjänsten innebär en del resande till både våra lokalkontor och våra samarbetsorganisationer.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, analytisk och självgående samt van att arbeta på eget initiativ. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att bidra till kollegors ökade kunskap och ge stöd på ett engagerat och positivt sätt.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och Palmecentret tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast och lön efter överenskommelse.

Ansökan:

Skicka CV och personligt brev till: jobb@palmecenter.se senast 3 februari 2023. Märk mejlet Projektcontroller. Urval sker löpande.

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden. För Handels: Inga Näslund, inga.naslund@palmecenter.se
För Akademikerförbunden: Patrik Desthon, patrik.desthon@palmecenter.se

För mer information kontakta Roger Stålnacke, ekonomichef: roger.stalnacke@palmecenter.se

Välkommen med din ansökan!