Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2023-05-11
Alla jobb

Olof Palmes Internationella Center söker HR-ansvarig med säkerhetskompetens

Har du erfarenhet av att arbeta operativt med HR och säkerhet och trivs med att ha en rådgivande roll i en internationell miljö? Inspireras du av att självständigt driva processer och utveckla verktyg samt vill arbeta tillsammans med oss för fred, demokrati och mänskliga rättigheter? Då ska du skicka in din ansökan till oss så snart som möjligt, men senast den 31 maj.

OM OSS:
Palmecentret arbetar i Olof Palmes anda för demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Vi är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning inom internationella frågor. Vi är en progressiv, dynamisk arbetsplats som ger utrymme till stor självständighet i utförandet av arbetsuppgifter, och erbjuder möjlighet att vara med och påverka samhällsutvecklingen i Sverige och i våra samarbetsländer tillsammans med den svenska arbetarrörelsen och våra partners.

Vårt huvudkontor ligger centralt beläget på Sveavägen 68 i Stockholm, och vi är cirka 50 anställda i Sverige och utomlands. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer bedriver vi varje år cirka 200 projekt i omkring 30 länder till stöd för organisering för en bättre värld.


DINA ARBETSUPPGIFTER & ANSVARSOMRÅDEN:

I rollen som HR-ansvarig på Palmecentret ansvarar du för att implementera och vidareutveckla vårt HR- och säkerhetsarbete kopplat till personal inom organisationen. Du arbetar operativt och är ett professionellt stöd till chefer och medarbetare i frågor inom ansvarsområdena, bland annat arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, och rekrytering. Rollen är omväxlande och du förväntas självständigt implementera och bidra till utveckling och förbättring av organisationens processer, verktyg och administration kopplat till ansvarområdena. En viktig del i rollen är samverkan med fackliga parter och som HR-ansvarig ingår du i organisationens samverkansgrupp. Du kommer också att ha många externa kontakter, bland annat med löneleverantör, företagshälsovård och försäkringsbolag.

Du som söker tjänsten har universitetsutbildning inom personal/HR alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har även kunskap inom säkerhetsområdet. Du har helst flera års erfarenhet av operativt HR- och säkerhetsarbete samt av att ha en rådgivande roll i en organisation. Vidare har du goda kunskaper om lagar, avtal och övriga regelverk som styr områdena. Du tycker om att driva utvecklings- och förbättringsarbete tillsammans med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet från någon av våra medlemsorganisationer, utav facklig samverkan och från arbete i en internationell organisation med personal utanför Sverige. Har du kunskap om digitalisering av processer är det också något vi värdesätter.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du behöver ha stort eget driv och förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du också samarbetar väl. Du ser positivt på förändring och gillar att arbeta i en organisation med stort engagemang för frågorna vi driver. Hög integritet och ett gott omdöme är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Som HR-ansvarig ingår du i generalsekreterarens stab som utgörs av sex medarbetare. Avdelningen leds av biträdande generalsekreterare och har en central funktion i organisationen. Staben har strategiskt, operativt och administrativt ansvar för bland annat verksamhetsplanering, HR, IT, säkerhetsfrågor och lokaler. Då vi är en liten avdelning hjälps vi åt där det behövs och ställer upp för varandra. Palmecentret är en del av den svenska arbetarrörelsen och det är därför naturligt att du delar våra värderingar.

ANSÖKAN:

Skicka CV och personligt brev till jobb@palmecenter.se senast den 2023-05-31. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Lön efter överenskommelse. Palmecentret tillämpar provanställning om 6 månader.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av biträdande generalsekreterare Daniel Karlsson, daniel.karlsson@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund och Akademikerförbunden:

Välkommen med din ansökan!