Skriv ut

Vi är många engagerade som arbetar  för demokrati, mänskliga rättigheter och fred i Olof Palmes anda: samarbetspartners från olika länder, aktiva i våra svenska medlemsorganisationer, förtroendevalda, anställda och givare till Palmecentrets Solidaritetsfond. Här möter du några av oss.

Nidal Jojack Muhammad, lärare

Nidal Jojack Muhammad, lärare
"Mer än fem generationer har påverkats av det här kriget. De är framtiden. Syrien kommer att byggas av deras händer, deras tankar. Vi måste göra allt vi kan för att göra dem redo för det."

Ibtihal Al Aloul, tidigare anställd vid Palmecentrets kontor i Gaza, Palestina

Ibtihal Al Aloul
"Jag bestämde mig för att göra det till en personlig utmaning att förlåta och gå vidare. Det är bara genom diskussioner med andra människor som man kan skapa förändring."

Vlado Miljuš, projektsamordnare metallfacket i Novi Sad, Serbien

Vlado Miljuš
”Genom att lyssna på våra svenska partners försöker vi hitta vårt system. Vi har inte samma tradition av att hitta en balans till exempel mellan neoliberalism, kapitalism och statens ansvar. Den svenska modellen är en förebild för oss.”

Geoffrey ”Union” Labudahon, ombudsman, LEARN, Filippinerna

Geoffrey ”Union” Labudahon
”De flesta filippinier känner inte till sina rättigheter. Större delen av befolkningen kan varken påverka sitt eget liv eller utvecklingen i landet. Men om man inte har kunskap om sina rättigheter kan man inte heller förändra sin situation. Därför tror jag att utbildning gör skillnad”

Stefan Löfven, statsminister

Stefan Löfven
”Fackliga organisationer är för mig avgörande för att du ska kunna ha en fungerade demokrati. Att löntagare, både ”blue collar” och ”white collar”, kan organisera sig och få teckna kollektivavtal. Det är fundamentet vill jag påstå”

Lin Lek (fingerat namn av säkerhetsskäl), demokratiaktivist, Burma

Lin Lek (fingerat namn av säkerhetsskäl)
”För att skapa ett samhälle som är bra för alla måste kvinnor vara delaktiga, eftersom vi tar problem som kvinnor möter på allvar.”

Wanja Lundby-Wedin, ordförande för Olof Palmes Internationella Center

Wanja Lundby-Wedin
”Palmecentrets roll är att stödja människors arbete och kamp. En grundtanke i vårt arbete är att alla människor ska kunna ta makten över sina liv.”

Laura Lutfiu, arbetar med ungdomsfrågor i Palmecentrets partnerorganisation EC Ma Ndryshe, Kosovo

Laura Lutfiu
”Jag hoppas att mitt arbete med unga kan bidra till förändring, skapa optimism och motivera unga till att arbeta för ett bättre Kosovo”

Veronica Mente, facklig rådgivare, Sydafrika

Veronica Mente
”Vi lär ut praktisk levnadskunskap, att inte acceptera att bli orättvist behandlad och att kunna hävda sina mänskliga rättigheter”
Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...