Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2018-02-23
Alla nyheter

Palmecentret arrangerar Internationella torget vid Bokmässan

I år och nästa år ansvarar Palmecentret för att arrangera Internationella torget vid Bokmässan i Göteborg.

Internationella torget är en separat del av Bokmässan där ideella organisationer och andra aktörer som arbetar för global utveckling samlas för att informera om sin verksamhet och arrangera spännande seminarier.

– Vi vill att Internationella torget blir en myllrande mötesplats för demokrati, mänskliga rättigheter och en rättvis och hållbar global utveckling, säger Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret.

Tidigare har biståndsmyndigheten Sida haft ansvar för Internationella torget, men där har man nu åsikten att det är bättre att låta en ideell organisation stå för arrangemanget. Bland de organisationer som visade intresse valde man att ge uppdraget till Palmecentret.

Inom kort kommer Palmecentret att teckna avtal med Sida och Bokmässan. Under denna vecka anställdes Patrik Desthon på Palmecentret som projektledare. Därmed kan arbetet dra igång på allvar.

– Jag ser väldigt mycket fram mot det här uppdraget. Så som läget är i världen och Sverige behövs mer än någonsin arenor där de krafter som står upp för det goda kan mötas och visa upp sin verksamhet för allmänheten, säger Patrik Desthon.

Patrik Desthon kommer närmast från en tjänst som kultursamordnare i Nacka kommun. Tidigare har han bland annat varit PR- och marknadsansvarig för Bokmässans Afrikatema 2010. Han kan nås på patrik.desthon@palmecenter.se.

Bokmässan äger i år rum 27–30 september.