Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2022-01-11
Alla jobb

Palmecentret söker en ekonomiassistent

Är du vår nya kollega? Sök tjänsten som ekonomiassistent, senast 28 januari!

Olof Palmes Internationella Center är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationellt solidaritetsarbete. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer arbetar vi för demokrati, mänskliga rättigheter och fred i Olof Palmes anda.

Den svenska arbetarrörelsens stora internationella nätverk gör det möjligt att samarbeta med partners som delar våra värderingar. I dag driver vi över 200 projekt runt om i världen.
Den svenska arbetarrörelsen bildades av människor som insåg att de var starkare tillsammans. Nu sker en liknande utveckling i många andra länder – och då kan vi hjälpas åt att kämpa för en bättre värld. En stor del av vår verksamhet finansieras av medel från Sida och EU, men även bidrag som kommer in till Palmecentrets solidaritetsfond är viktiga.

Då Helen snart går i pension efter ett långt och förtjänstfullt värv söker vi nu hennes efterträdare. Är du vår blivande kollega? Vi erbjuder ett spännande jobb i en internationell miljö där du, tillsammans med kompetenta medarbetare och medlems- och partnerorganisationer har möjlighet att förändra världen.

Roll och uppdrag

Som ekonomiassistent är du en viktig del av det löpande redovisningsarbetet inklusive avstämningar av balansräkningens konton samt behjälplig vid månads- och årsbokslut.

Du kommer att ingå i ekonomiavdelning på nio personer med arbetskollegor både på huvudkontoret i Stockholm och på våra lokalkontor runt om i världen.

Du rapporterar till ekonomichefen.

För att effektivisera interna och externa processer har Palmecentret nyligen inlett en översyn av ekonomisystem samt en förändringsresa med syfte att digitalisera verksamheten. Då vi tror att du har ett stort intresse för finansiella applikationer och IT-stöd kommer du som ekonomiassistent vara en viktig del i vår förändringsprocess. För rätt person innebär tjänsten stora utvecklingsmöjligheter.

Ekonomiassistentens huvudsakliga uppdrag är:

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Internationella betalningar
  • Löpande bokföring
  • Administration av personalens Visa-kort
  • Anläggningsregister
  • Back-up löneadministration (outsourcad lönehantering)
  • Kontakt med banker

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi eller erfarenhet som anses likvärdig.
Du är självgående i ditt arbete, har goda systemkunskaper och du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Har du erfarenhet av att arbeta i Hogia ekonomi är det meriterande.

Som person tycker du om att ha ordning och reda omkring dig och du arbetar strukturerat. Du är ansvarstagande, har god social kompetens och tycker om att ha varierande arbetsuppgifter. Vi ser även att du är lyhörd mot våra medlems- och partnerorganisationer och kollegor samt har en god samarbetsförmåga. Slutligen är du hjälpsam och arbetar gärna brett för att hjälpa dina kollegor.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och Palmecentret tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast och lön efter överenskommelse. Den normala arbetstiden på Palmecentret är 35,25 timmar.

Skicka din ansökan senast 28 januari 2022. Urval sker löpande.
Skicka CV och personligt brev till: jobb@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden. För Handels: Inga Näslund, inga.naslund@palmecenter.se
För Akademikerförbunden: Paula Rasmusson, paula.rasmusson@palmecenter.se

För mer information kontakta Roger Stålnacke, ekonomichef: roger.stalnacke@palmecenter.se

Välkommen med din ansökan!