Skriv ut
Olof Palmes Internationella Center ökar sin ambitionsnivå när det gäller kommunikation, opinionsbildning och insamling. Vi utökar personalstyrkan, samtidigt som en av våra kollegor valt att gå vidare till en annan tjänst. Därför söker vi nu dig som kan bli en engagerad och idérik insamlare.

Palmecentret är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning. Vi arbetar i Olof Palmes anda för global rättvisa, demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer har vi utvecklingsprojekt i omkring 30 länder. I Sverige är vi cirka 35 anställda, och vi har ytterligare 9 arbetskamrater runt om i världen.

Som insamlare arbetar du för att få organisationer och personer i vår målgrupp att bidra med de pengar Palmecentret behöver för att kunna bedriva sin viktiga internationella verksamhet.

Du måste både tänka och arbeta strategiskt. Men det dagliga arbetet är i högsta grad konkret; du ska få fler organisationer och personer att bidra, och de som redan ger ska ha information om hur pengarna används och motiveras att öka sina bidrag.

Du utvecklar idéer som gör att insamlandet tar fart, och utvecklar redskap som gör det enkelt och smidigt att skänka pengar till Palmecentret. Du analyserar regelbundet resultatet och tänker i nya banor om en åtgärd inte fått förväntad effekt.

Du arbetar hela tiden tillsammans med kollegorna, ofta i samverkan med personer inom medlemsorganisationerna. Då och då får du arbetsuppgifter som ligger vid sidan av din arbetsbeskrivning, eftersom du ingår i ett team där alla ställer upp och hjälper till när det behövs.

För att du ska passa för det här jobbet behöver du ha en bakgrund inom insamling/marknadsföring/PR.

Men det räcker inte med att vara en marknadsförare av klassiskt slag. Målgruppen för Palmecentrets insamling finns inom arbetarrörelsens organisationer, och du behöver ha kunskap om hur de fungerar för att kunna nå fram till de människor som du ska övertyga. Du måste dela arbetarrörelsens värderingar.

Som person är du kreativ, engagerad och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter. Du måste även besitta analytisk förmåga. Kunskaper om hur man använder insamlingssystemet NGO PRO är en merit.

Du måste vara beredd på att arbetet kräver visst resande och att du ibland kan vara upptagen på kvällar och helger.

Tjänsten tillträds så snart som möjligt. Lön efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning, där sex månaders provanställning tillämpas.

Skicka din ansökan senast 24 september. Skicka CV och personligt brev till: jobb@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Facklig representant är Frida Perjus: 08- 677 57 87.

För mer information kontakta Björn Lindh, press- och kommunikationschef: 076 118 57 23

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...