Skriv ut
Olof Palmes Internationella Center stöder progressiva rörelser i ett tjugotal länder – människor och rörelser som står upp som motkrafter i en värld där demokrati, mänskliga rättigheter och social rättvisa attackeras av auktoritära och nationalistiska krafter.

I vårt uppdrag ingår också att mobilisera den svenska arbetarrörelsen för global solidaritet. Och det är här du kommer in. Palmecentret har 27 medlemsorganisationer som alla på sitt sätt vill vara med och bidra, och du motiverar dem och hjälper dem att hitta rätt. Vår samordnare för medlemsorganisationskontakter går vidare till en annan tjänst inom Palmecentret och vi behöver därför en ersättare.

Konkret handlar det om att ha koll på medlemsorganisationerna och se till att Palmecentret finns med i tankarna när de planerar sin verksamhet och att vi deltar vid viktigare aktiviteter. Du ansvarar för små och stora arrangemang, som till exempel den årliga Palmedagen eller genomför seminarieturnéer genom landet när personer från våra projekt besöker Sverige. Medlemsorganisationerna kan söka mindre bidrag för sin informationsverksamhet om globala frågor, och du uppmuntrar dem att söka och ser till att redovisningen kommer in i tid. Du ansvarar för att engagera ett nätverk av ambassadörer, som finns runt om i landet. Och ligger på för att få antalet ambassadörer att växa.

En viktig del av arbetet handlar om att få fler inom medlemsorganisationerna att engagera sig i projekten i öst och syd. Antingen det handlar om att sponsra ett projekt som fadder eller att gå in och ta på sig eget ansvar i ett utvecklingsprojekt. Du motiverar och vägleder de som visar intresse, och har koll på att de medlemsorganisationer som är engagerade i projekten känner sig informerade och delaktiga.

Lika viktigt är att fler organisationer och enskilda medlemmar inom arbetarrörelsen bidrar ekonomiskt till Palmecentret, eftersom vår verksamhet är beroende av att vi kan samla in tillräckligt med pengar. Tillsammans med den insamlingsansvarige är du med och utformar aktiviteter som leder till ökad insamling.

För att kunna göra ett bra jobb måste du ha något slags bakgrund inom någon av arbetarrörelsens organisationer. Du behöver kunna förstå dig på de organisationer du ska arbeta mot. Det krävs en förståelse för hur en ideell organisation fungerar och att det du gör är en del av en helhet utgående från beslutade verksamhetsplaner och budget. Du arbetar hela tiden i nära samverkan med kollegorna inom kommunikationsavdelningen och med handläggarna på den internationella avdelningen, som har kontakt med medlemsorganisationerna via projektverksamheten. Att vara ”ensamvarg” fungerar inte på den här tjänsten. Men däremot krävs initiativrikedom och driv.

Du behöver ha erfarenhet av projektledning. Om du har ansvar för ett större arrangemang ska det gå att lita på att allt flyter på från ax till limpa, och att deadlines och budget hålls.

Det är också en klar fördel om du är bra på att kommunicera i tal och skrift. Du behöver då och då tala inför en större grupp och skriva texter som väcker intresse. Har du erfarenhet att skriva ansökningar och redovisningar är det ytterligare en merit.

Räkna med att en del av arbetet behöver utföras på kvällar och helger. Du har därför oreglerad arbetstid. Jobbet kräver också en del resande i Sverige och vid enstaka tillfällen även internationella resor till de länder där Palmecentret har verksamhet.

Skicka ansökan till jobb@palmecenter.se senast den 27 januari.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Lön efter överenskommelse. Palmecentret tillämpar provanställning om 6 månader.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av kommunikationschefen Björn Lindh: 076 118 57 23, bjorn.lindh@palmecenter.se

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund och Akademikerförbunden. Facklig representant Handels: Frida Perjus, frida.perjus@palmecenter.se. Facklig representant Akademikerförbunden: Thair Ismail, thair.ismail@palmecenter.se

Välkommen med din ansökan!

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...