Skriv ut
Palmecentret arbetar i Olof Palmes anda för demokrati, mänskliga rättigheter och fred. Vi är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet och opinionsbildning. Tillsammans med våra 27 medlemsorganisationer bedriver vi varje år cirka 200 projekt i omkring 30 länder. Vi är cirka 35 anställda i Sverige och 9 personer utomlands. Vårt mål är att ge makt åt människor att förändra de samhällen de lever i och därmed sina egna liv. Den svenska arbetarrörelsens stora internationella nätverk gör det möjligt att samarbeta med partners som delar våra värderingar världen över.

Vi tror att du som passar för arbetet är en driven person, med ett stort nätverk och ett brinnande intresse för internationellt arbete, som gillar processledning, är mycket intresserad av att utveckla metodarbetet bortom de mer klassiska RBM-processerna och av att skapa struktur i en dynamisk verksamhet. Vi söker en person som är lösningsorienterad och snabbt omsätter beslut och idéer i praktisk handling. För rätt person väntar ett mycket stimulerande arbete med många spännande utmaningar.

Arbetet kräver mycket goda kunskaper inom metodarbete och metodutveckling inom internationellt utvecklingssamarbete, kunskaper om arbetarrörelsen och folkrörelsernas verksamhet samt deras organisation i Sverige och internationellt, samt internationella relationer. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift samt ha en akademisk examen inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är särskilt meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i liknande positioner, gärna utomlands, och speciellt inom någon av Palmecentrets medlemsorganisationer. Vi förutsätter att du är en engagerad och intresserad person som utifrån arbetarrörelsens värderingar vill bidra till samhällsförändring.

Som metodhandläggare har du ansvar för Palmecentrets planerings-, utvärderings- och uppföljningsarbete samt metodutveckling. Det löpande arbetet sker i nära samarbete med den biträdande chefen för den internationella avdelningen, övriga metodhandläggare samt controllers. Mer specifikt ingår följande ansvarsområden i tjänsten:

• Driva metodutveckling utifrån flera olika perspektiv (inte minst inom ramen för pågående strategiprocess).
• Vidareutveckla Palmecentrets system och metoder för planering, uppföljning, utvärdering och lärande.
• Handböcker, instruktioner och mallar (interna och externa), i samråd med berörda samordnare, handläggare och controllers, inklusive underhåll, uppdateringar och vid behov nyproduktion.
• Samordning av tematiskt ansvariga inklusive uppföljning och koordinering av implementering av handlingsplaner samt rapportering till givare.
• Organisationsutveckling, partnerskap och arbetet med samverkan och lärande inom programmen.
• Kvalitetsgranskning av ansökningar och redovisningar.
• Representera Palmecentret i relevanta nätverk.

Tillträde i augusti 2018. Lön efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Palmecentret tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi emotser din ansökan senast 20 juni. Skicka CV och personligt brev till jobb@palmecenter.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Fackliga representanter är Frida Perjus 08-677 57 87 (Handels) och Thair Ismail (Akademikerförbunden) 08-677 57 72.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av HR-chef Helena Byman, helena.byman@palmecenter.se eller chefen för internationella avdelningen Mikael Leyi, tel. 08-677 57 27.

Till toppen av sidan