Växla språk / Change language ENG
Stöd oss  

Stöd oss

Swisha ett valfritt belopp till

123 24 060 72

Fler sätt att stöjda oss »

Tack för ditt stöd!

Publicerad 2021-07-02
Alla jobb

Palmecentret söker projektledare och kommunikatör

Drivs du av att mobilisera för demokrati och rättigheter och är stark på kommunikation, aktivering och mobilisering? Nu söker Palmecentret en projektledare och kommunikatör med fokus på våra medlemsorganisationer.

Olof Palmes Internationella Center stöder progressiva rörelser i ett tjugotal länder – människor och organisationer som står upp som motkrafter i en värld där demokrati, mänskliga rättigheter och social rättvisa attackeras allt hårdare av auktoritära och nationalistiska krafter.

I vårt uppdrag ingår att mobilisera den svenska arbetarrörelsen för global solidaritet. Det är här du kommer in. Palmecentret har 27 medlemsorganisationer som alla på sitt sätt vill vara med och bidra, och du ska mobilisera dem och hjälpa dem att hitta rätt.

Arbetsuppgifter

Upprätthålla och utveckla goda relationer med våra medlemsorganisationer. Mobilisera, motivera och vägleda de som visar intresse för att växla upp internationellt engagemang.
Projektleda större och mindre arrangemang, exempelvis den årliga Palmedagen, seminarieturnéer och aktiviteter som bidrar till ökad insamling.
Engagera ett nationellt nätverk av ambassadörer för verksamheten, och få antalet ambassadörer att växa.
Handlägga ansökningar av bidrag för informationsverksamhet från våra medlemsorganisationer.

I din roll som projektledare och kommunikatör till stöd för medlemsorganisationerna ingår du i kommunikationsavdelningens team och du arbetar även med handläggarna på den internationella avdelningen, som har kontakt med medlemsorganisationerna via projektverksamheten. Kommunikationsavdelningen har redaktionellt arbetssätt med fördelning av kommunikationsuppgifter som du delar med de andra. Det innebär bland annat:

 • Ansvar för planering, genomförande, marknadsföring och publicering av digitala seminarier.
 • Ansvar för planering och genomförande av aktiviteter och annan medverkan vid medlemsorganisationsarrangemang, exempelvis kongresser.
 • Produktion och publicering av digitalt innehåll i text och bild och digitalt redaktörskap för Palmecentrets kanaler.
 • Målgrupps- och budskapsanpassning efter Palmecentrets prioriterade målgrupper.

Erfarenheter och kompetenser

 • Projektledning och att anordna arrangemang, inklusive deadlines och budget.
 • Starkt nätverk inom och god kännedom om arbetarrörelsens organisationer.
 • Kunskap om hur en ideell organisation fungerar.
 • Förståelse för att det du gör bidrar till helheten.
 • Mycket god förmåga och erfarenhet av att kommunicera i tal och skrift i olika kanaler.
 • Intresse för globala frågor. Erfarenhet av globalt solidaritetsarbete är meriterande.
 • Självgående, tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • God samarbetsförmåga och bygger verksamhetsutvecklande relationer både internt och externt.

En del av arbetet behöver utföras på kvällar och helger. Du har därför oreglerad/målstyrd arbetstid. Jobbet kräver en del resande i Sverige och vid enstaka tillfällen internationella resor till de länder där Palmecentret har verksamhet.

Skicka din ansökan med exempel på tidigare projektledning, relevanta nätverk och kommunikationsproduktioner till jobb@palmecenter.se senast den 2021-08-06.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltidmed tillträde snarast möjligt. Lön efter överenskommelse. Palmecentret tillämpar provanställning om 6 månader. Vi har målstyrd arbetstid och normalarbetstiden är 35,25 tim/veckan. Vi erbjuder en friskvårdsförmån om 3000 kr/medarbetare och år, 1 friskvårdstimme/vecka, influensavaccinering, rökavvänjning, fri sjukvård samt fri medicin inom högkostnadsskyddet, friskvårdsaktiviteter m m.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av generalsekreterare Anna Sundström:
070 22 00 555, anna.sundstrom@palmecenter.se.

Palmecentret har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund och Akademikerförbunden. Facklig representant Handels: Inga Näslund, inga.naslund@palmecenter.se. Facklig representant Akademikerförbunden: Paula Rasmusson, paula.rasmusson@palmecenter.se.

Välkommen med din ansökan senast 6 augusti.

Vi hanterar ansökningarna löpande, med intervjuer under augusti.