Skriv ut

Inbjudan till filmvisning ”The Venerable W” och efterföljande samtal med Niklas Foxeus

Svenska Burmakommittén och Olof Palmes Internationella Center bjuder in till filmvisning med efterföljande samtal med religionshistorikern Niklas Foxeus den 31 oktober på Biograf Zita i Stockholm.

Det senaste årets dramatiska eskalering av våldet i delstaten Rakhine i västra Burma har åter fått världens blickar att riktas mot Burma. Nyligen kunde en FN-utredning slå fast att folkmord troligtvis har begåtts mot den muslimska minoritetsgruppen rohingya. Över 720 000 människor har flytt våldet sedan militärens storskaliga offensiv inleddes i augusti 2017. Historien visar att folkmord inte börjar med våld utan med stigmatisering och avhumanisering.

I dokumentären ”The Venerable W” träffar filmmakaren Barbet Schroeder den kontroversiella buddhistiska munken Wirathu, som gjort sig känd genom sin nationalistiska och antimuslimska retorik. Vi får en inblick i en värld där religioner och grupper ställs mot varandra och där munkväsendet spelar en betydande roll i att piska upp stämningen.

Filmen följs av ett samtal om religionens roll i den senaste utvecklingen i Burma. Vi bjuder på lättare förfriskningar före föreställningen.

Kostnad: Gratis för medlemmar i Svenska Burmakommittén, övriga 50 kronor. Boka din biljett genom att mejla info@burmakommitten.org . Betala via Swish till 123 616 24 57 eller sätt in 50 kronor på plusgiro 129 44 07-0. Det går också att köpa biljett på plats.

Välkommen!


 

Datum och tid: 31 oktober 2018, 19:30

Plats: Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37, 111 45 Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center och Svenska Burmakommittén

Kostnad: Gratis för medlemmar i Svenska Burmakommittèn, övriga 50 kr. Information om betalning i texten ovan.

Till toppen av sidan