Skriv ut

Varken Putin eller Trump – demokrati som motkraft

Det står inte rätt till i världen, den demokratiska utvecklingen går baklänges sedan några år. Ledare som Putin, Trump, Erdogan och Duterte väljer konfrontation som ledarstil och uttrycker sig föraktfullt om sina politiska motståndare. Detta i kombination med att massmedias roll som granskare av makten misstänkliggörs.

Men i många länder finns folkliga motkrafter, som kämpar för demokrati och gemensam säkerhet för alla. Möt några av dessa modiga personer på Palmedagen 2018 och ta del av tal och diskussioner.

Bland de medverkande finns Marita Ulvskog, ordförande för Palmecentret; Pierre Schori, ordförande för Olof Palmes minnesfond; Lena Rådström-Baastad, partisekreterare Socialdemokraterna; Helen Pettersson, ordförande ABF; Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO och Philip Botström, ordförande SSU.

Program och praktisk information

Anmäl dig här

Varmt välkommen!


 

 

Datum och tid: 17 november 2018, klockan 10:00-16:00 (preliminära tider)

Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, ABF Örebro Län, Socialdemokraterna i Örebro län, LO-distriktet Örebro-Värmland, SSU Örebro län, S-kvinnor Örebro län och Socialdemokrater för tro och solidaritet Örebro län

Kostnad: Deltagaravgift 100 kr. För dig som är under 25 år, student eller pensionär är deltagaravgiften 50 kr.

Till toppen av sidan