Skriv ut

Den 25 oktober i år samlades över en miljon människor på Santiagos gator under parollen Chile despertó! – Chile har vaknat, med ett gemensamt budskap om att man har fått nog av orättvisor och med krav på minskade klyftor. Det började veckan innan med protester mot en höjning av biljettpriset i tunnelbanan och har fortsatt fram till idag och ännu ser man inget slut på protesterna. Men bilderna har också visat hur militärer har satts in på Santiagos gator, våldsamma konfrontationer mellan polis och demonstranter, och omfattande förstörelse av byggnader och butiker. Vad är det som händer i Chile? Är detta början på ett rättvisare och mer jämlikt Chile eller kommer vi att få se djupare motsättningar och fler demonstrationer?

Välkommen att lyssna på ett samtal om situationen i Chile mellan Karina Delfino, vice-ordförande i det Chilenska Socialistpartiets kvinnoförbund och Martin Sandgren, handläggare för Latinamerika på Olof Palmes Internationella Center.

Språk: Samtalet genomförs på spanska, ingen tolkning.


Datum och tid: 14 november 2019, klockan 18:30-19:30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, Socialdemokraterna, Chilenska Socialistpartiet i Sverige och ABF Stockholm

Kostnad: Fri entré.

Till toppen av sidan