Skriv ut

Protesterna i Hongkong har pågått i tre månader och klyftan mellan demonstranter, polis och regering blir allt större. Demonstrationerna startade som en reaktion på planer på att införa en lag som tillåter utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Sedan dess har invånarna i Hongkong nästan dagligen gått ut på gatorna och de demonstrerar nu mot lagen, för frihet, för allmänna val och mot polisens brutalitet. Många känner oro för att Hongkongs speciella status är hotad och att regimen i Peking är på väg att ta över. De unga går i frontlinjen och ser protesterna som sin sista chans att påverka utvecklingen så att Hongkong inte slår in på en väg som liknar Kinas.

Välkommen att lyssna på ett samtal om situationen i dag, om Hongkongs framtid och om hur Sverige kan ge stöd till demokratiaktivisterna.

Medverkande

Elizabeth Tang är en välkänd facklig- och demokratiaktivist från Hongkong. Hon var en av grundarna till Hongkongs enda fria fackförening HKCTU 1990, där hon arbetade i många år som dess chef. I dag leder hon en av Palmecentrets samarbetspartners, den globala fackliga hushållsarbetarfederationen (IDWF), med säte i Hongkong.
Anna Sundström, generalsekreterare, Olof Palmes Internationella Center.
Åsa Törnlund, internationell sekreterare, LO.

Språk: engelska.

Fri entré men obligatorisk anmälan till seminarier@palmecenter.se senast 3 september klockan 15:00.


 

Datum och tid: 4 september 2019, klockan 15:30-16:30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, LO och ABF Stockholm

Kostnad: Fri entré men obligatorisk anmälan till seminarier@palmecenter.se senast 3 september klockan 15:00.

Till toppen av sidan