Skriv ut

Aktivister som trots det hårdnande klimatet fortsätter att kämpa för mänskliga rättigheter i Turkiet förföljs, hotas och trakasseras.

Vad får dem att orka kämpa? Vilka överlevnadsstrategier har de och vilka verktyg och nätverk använder de sig av i sitt arbete? Vilket utrymme har aktivisterna i dag och vad kan en vänta sig i framtiden?

Idil Eser är etablerad människorättsaktivist och en av de så kallade Istanbul 10, en grupp aktivister som den turkiska regimen fängslade och anklagade för terrorbrott. Hon var tidigare chef för Amnesty Turkiet och är i dag gästforskare vid Norwegian Centre for Human Rights.

I seminariet medverkar även Paul Levin, fil.dr och chef för SUITS (Stockholm University Institute for Turkish Studies) och Ami Hedenborg, talesperson Amnesty Sverige.

Medverkande:

Idil Eser, människorättsaktivist och tidigare landchef för Amnesty Turkiet, gästforskare vid Norwegian Centre for Human Rights.

Paul T. Levin, fil.dr och chef för SUITS (Stockholm University Institute for Turkish Studies)

Samtalsledare:
Ami Hedenborg, talesperson Amnesty Sverige

Seminariet är på engelska.

Fri entré men obligatorisk anmälan till seminarier@palmecenter.se senast 22 maj kl. 12.00.

Vi bjuder på lunchsmörgås och kaffe. Observera att mat och dryck inte får tas med in i hörsalen och därför serveras utanför innan seminariet börjar, från kl. 11.00.


 

Datum och tid: 24 maj 2019, klockan 11:30-12:30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, Stockholms universitet (Institutet för studier av Turkiet), Amnesty Sverige och ABF Stockholm

Kostnad: Fri entré men obligatorisk anmälan till seminarier@palmecenter.se senast 22 maj kl. 12.00.

Till toppen av sidan