Skriv ut

Den 70 år långa konflikten mellan israeler och palestinier har ingen lösning i sikte. I samband med staten Israels 70-årsjubileum i maj 2018 kunde konstateras att konflikten förvärrats. President Trump har provocerat Palestina, arabvärlden och internationella samfundet genom att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. De brutala dödsskjutningarna och den materiella förstörelsen har på nytt trappats upp i Gaza. Israeliska bosättningar på ockuperad mark, inklusive i östra Jerusalem, utvidgas. Inga förutsättningar finns nu för en tvåstatslösning och den palestinska flyktingfrågan är olöst.

Hur är läget nu i Israel-Palestinakonflikten? Vad bör göras under rådande omständigheter? Thomas Hammarberg rapporterar från en resa nyligen till Israel och Palestina.

Medverkande
Ann Dismorr, enhetschef för Mellanöstern- och Nordafrikaenheten på Utrikesdepartementet
Thomas Hammarberg, tidigare Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter
Bitte Hammargren, Mellanösternexpert, numera på FOI, tidigare på Svenska Dagbladet och Utrikespolitiska Institutet

Samtalsledare: Ulf Carmesund, internationell sekreterare för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet

Entréavgift: 80 kronor. 60 kronor för dig som är student, pensionär eller arbetssökande. Boka plats och betala din biljett här. Mer information finns på ABF Stockholms hemsida.

Välkommen!


 

Datum och tid: 11 oktober 2018, klockan 18:30

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, Socialdemokrater för Tro och Solidaritet och ABF Stockholm

Kostnad: 80 kronor. 60 kr för dig som är studerande, arbetssökande eller pensionär. Boka din biljett via ABF Stockholms hemsida (länk finns i texten ovan) eller på plats i ABF-husets Information.

Till toppen av sidan