Skriv ut

Välkommen till en diskussion om boken ”Ödesvalet” och det kommande valet till EU-parlamentet.

Valet till EU-parlamentet äger rum i slutet av maj. Hur starka kommer de samlade högerpopulisterna och EU-motståndarna att bli? Blir EU-parlamentet ljusbrunt eller rent av mörkbrunt? Vad sker då med EU?

I boken ”Ödesvalet – en orosanmälan om ett brunt Europa” beskriver Lars Jederlund de partier som befinner sig till höger om den traditionella högern och granskar vad de vill göra med Europa. Vi gör klokt i att ta dem på allvar, och det är inte ödet som avgör val. Därför är det viktigt att mobilisera och visa vilka alternativ som finns.

Medverkande:
Lars Jederlund, författare till boken ”Ödesvalet”. Har en bakgrund i svenska och internationella folkrörelser och har under senare år arbetat som strateg och rådgivare
Annika Ström Melin, författare och frilansskribent som länge har bevakat och skrivit om EU. Tidigare korrespondent för DN i Bryssel. Författare till boken ”Européerna – arvet efter EU:s pionjärer”.
Susanna Kierkegaard, frilansskribent, tidigare ledarskribent på Aftonbladet. Har arbetat för Socialdemokraterna i EU-parlamentet. Skriver nu en rapport för Arena Idé om SD i EU-parlamentet.
Samtalsledare: Håkan A Bengtsson, vd Arenagruppen

Seminariet är fullbokat.


Beställ boken! 175 kr/st, inklusive porto. 150 kr/st, inklusive porto, vid köp av minst 100 st. Maila catherine.elmlund@arenagruppen.se och uppge antal och leverans- samt fakturaadress.


 

Datum och tid: 29 mars 2019, klockan 12:00-13:00. Lunchsmörgås serveras från 11:30.

Plats: Obs ändrad lokal! Seminariet äger rum i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Lokal: Hjärtat i foajén

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center, Arena Idé och ABF Stockholm

Kostnad: Fri entré men anmälan krävs, länk till anmälan finns i texten ovan.

Till toppen av sidan