Skriv ut

Tragedin i Syrien har pågått sedan 2011. Antalet döda bedöms vara 400 000 personer, ännu fler har skadats och traumatiserats, den materiella förstörelsen är enorm och många miljoner människor är på flykt. Den humanitära katastrofen är ofattbar. Den humanitära hjälpen har varit otillräcklig och hindrats att komma fram. Regimen strider mot grupper ur det egna folket och  kemiska vapen har använts i strid mot folkrätten. Stormakter och regionala aktörer är inblandade på olika sidor i kriget. IS har besegrats militärt men anhängare till terrorgruppen och dess tänkande finns kvar. Trots många försök, inte minst från Förenta Nationerna, har ingen fredlig lösning på kriget kunnat uppnås.

Medverkande:
Evin Incir, biträdande internationell sekreterare, Socialdemokraterna
Katja Magnusson, Mellanösternkorrespondent, Sveriges Radio
Melker Måbeck, internationell chef, Svenska Röda Korset
Pär Örnéus, sändebud för Syrienkrisen, Utrikesdepartementet

Samtalsledare: Thomas Hammarberg, tidigare kommissionär för mänskliga rättigheter i Europarådet

Kostnad: 8o kronor. 60 kr för dig som är studerande, arbetssökande eller pensionär. Bokning och betalning kan göras här. Mer information finns på ABF Stockholms hemsida.

Välkommen!


 

Datum och tid: 12 september 2018, klockan 18:00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arrangör: Olof Palmes Internationella Center och ABF Stockholm

Kostnad: Entréavgift 80 kronor. 60 kr för dig som är studerande, arbetssökande eller pensionär. Länk för att boka och betala finns i texten ovan samt på abfstockholm.se.

Till toppen av sidan