Skriv ut
Varje år samlar Palmecentrets solidaritetsfond in ett antal miljoner kronor. Dels i särskilda kampanjer men framför allt från månadsgivare och allmänna gåvor. Här redovisas hur de insamlade pengarna används.

De medel Palmecentrets solidaritetsfond samlar in används i huvudsak till egeninsatser för Palmecentrets centralt drivna utvecklingsprojekt. En del används även för Palmecentrets andra huvudsyfte, att informera och bilda opinion för internationell solidaritet. En del måste även användas till administration och personal. Personalen arbetar främst med att samla in mer pengar och bokföring och kontroll. Dessa kostnader är relativt fasta och den procentuella delen av utgifterna förändras med insamlingsvolymen, ju högre insamling, desto lägre procentandel.

När det gäller nyrekrytering av givare arbetar Palmecentrets solidaritetsfond efter principen att värvningsinsatser ska löna sig för fonden på 12 månader. Det betyder att en värvningsinsats under hösten kan ge en hög procentuell kostnad det året för att nästa år ge ett plusresultat. Detta gäller särskilt vid värvning av månadsgivare.

Fördelning av använda medel 2015:

Färdig för hemsidan

 

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...