Skriv ut

Klimatet är en av vår tids ödesfrågor. Den berör arbetarrörelsens kärnvärden kring jämlikhet, fred och demokrati. Därför bör arbetarrörelsen också ha en drivande roll i utformningen av miljö- och klimatpolitiken, både lokalt och globalt.

Vilken är arbetarrörelsens roll i arbetet för hållbar utveckling? Vad innebär frågorna för vårt arbete i Sverige och för arbetarrörelsen internationellt? Och vad kan vi göra för att bidra till en omställning som värnar om våra kärnvärden?

Välkommen på en heldag om miljö och klimat med temat ”jämlikhet i omställning”. Syftet är att inspirera och föra en dialog om hur arbetarrörelsen kan gå vidare för att stärka arbetet med miljö och klimat i linje med FN:s utvecklingsmål Agenda 2030, både i Sverige och globalt. Under dagen hålls föreläsningar, panelsamtal och workshops. Du får chans att lyssna till sakkunniga experter, representanter från rörelsen och från internationella samarbetspartners, och träffa andra som är engagerade eller intresserade av frågan. Programmet publiceras senare i veckan.

Medverkande: Kajsa Borgnäs och Matilda Ernkrans (S), Berit Müllerström (LO), Mattias Vepsä (ABF) och Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen. Internationella inspel från Anabella Rosemberg, klimatrådgivare på ITUC, Victor Báez, generalsekreterare för TUCA och Arnold Tarrobago från den filippinska arbetarrörelsen.

Att delta är gratis för medlemmar i våra medlemsorganisationer men antalet platser är begränsat. Lunch och fika ingår. Anmäl dig HÄR senast tisdag den 7 mars.

Datum och tid: 15 mars 2017, 9:30-16:30

Plats: Sveavägen 68

Arrangör: ABF, LO, Socialdemokraterna och Palmecentret

Kostnad: Gratis

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...