Skriv ut
Palmecentret erbjuder varje år ett antal utbildningar och träffar för medlemsorganisationernas projektaktiva.

Utbildningarna omfattar både teoretiska och praktiska aspekter av internationellt utvecklingssamarbete. Under utbildningarna kan deltagare från olika medlemsorganisationer också utbyta erfarenheter och lära av varandras framgångar och utmaningar. Utbildningarna utgår från Palmecentrets handböcker och är kostnadsfria för medlemmar i Palmecentrets medlemsorganisationer. För er som kommer från andra delar av landet kan vi betala resa och eventuellt boende.

Projektledarutbildning 22-24 september

Helgen den 22-24 september ordnar vi en projektledarutbildning för medlemsorganisationer som har ett internationellt projekt via Palmecentret. Syftet är att ge deltagarna stöd och nödvändiga kunskaper för framgångsrika projekt med hållbart resultat. Vi förklarar och lär ut projektplaneringsmetodik och projektledningsmetodik.

Programmet hittar du här.

Vi ser gärna att våra medlemsorganisationer skickar minst två deltagare från projektgruppen. Utbildningen kommer att vara i Stockholm. Vi börjar kl 19.00 på fredagen och avslutar ca 15.30 på söndagen. Palmecentret står för reskostnader, mat och logi.

ANMÄL DIG HÄR 

Folkhögskolornas dag 3 oktober

Välkomna till Olof Palmes Internationella center den 3 oktober  kl 10.00-14.00. Vi bjuder in alla folkhögskolor inom arbetarrörelsen att samlas under temat: ”Fördjupat samarbete för den globala solidariteten”.

Under dagen kommer vi ha en kunskaps- och erfarenhetsutbyte med olika föreläsningar om vårt engagemang och gruppdiskussioner om hur vi tillsammans kan utveckla vårt internationella solidaritetsarbete.

Palmecentret står för reskostnader, mat samt logi för er som behöver övernatta i Stockholm.

ANMÄL DIG HÄR 

Utbildning ”Att arbeta konfliktkänsligt” 10 november

10 november kl 10.00-14.00 i Stockholm. Med denna utbildning vill Palmecentret uppmuntra dig och din organisation att granska ert internationella arbete och er organisation utifrån ett konfliktperspektiv. Att förändra de strukturer som orsakar fattigdom är en stor uppgift. Det kräver att vi sätter in vårt projekt eller program i ett större sammanhang för att se hur det påverkar olika konflikter i det land och område vi arbetar i. Palmecentret står för reskostnader, mat samt logi för er som behöver övernatta i Stockholm.

ANMÄL DIG HÄR 

——————————————

Nätverksmöte för medlemsorganisationer som har projekt i södra Afrika

21 september kl 9.00-22 september kl 14.00 i Stockholm. Vi inspireras och lär av varandras erfarenheter, men vi kommer även att fördjupa oss i något relevant ämne eller arbetsmetod. Programmet är ännu inte spikat, så om ni har tips på vad vi ska ta upp är ni välkomna att höra av er!

Palmecentret står för reskostnader, mat och logi för 3 personer per projekt. För er som kommer från annan ort föreslår vi att ni anländer till Stockholm redan på eftermiddagen/kvällen den 20 september.

Vi bokar biljetter och hotell till er som behöver sova över, så när ni anmäler er skriver ni också vilken dag/tid ni vill resa. Observera att vår projektledarutbildning startar på fredag kväll den 22 september och pågår till eftermiddagen på söndagen.  För er som önskar delta på projektledarutbildningen blir hemresedagen den 24 september.

Anmäl dig här till nätverksmötet

 

Frågor skickas till utbildningsansvarig Åsa Henriksson.

 

 

Till toppen av sidan

Nyhetsbrev

Prenumerera gratis på våra nyhetsbrev och inbjudningar till seminarier.
Jag önskar prenumerera på följande...