Allmänt om kakor(eng. cookies)
Palmecenter.se använder kakor för att vara så tillgänglig och användbar som möjligt, syftet är att ge besökare tillgång till olika funktioner. Kakor är antingen sessionskakor som försvinner då webbläsaren stängs av eller varaktiga kakor som finns kvar på datorn antingen till ett förutbestämt datum eller tills besökaren tar bort kakan. Vill du inte att dessa kakor sparas på din dator hänvisar vi till din webbläsares hjälpsidor.
Vilka kakor använder Palmecenter.se?

www.palmecenter.se används en sessionskaka vid namn ASP.NET_SessionId som lagrar ett ID för varje användare. Utöver sessionskakan lagrar tjänsten Google Analytics två sessionskakor vid namn __utma och __utmb som också lagrar ID. Google Analytics lagrar också två varaktiva kakor vid namn __utmb och __utmz för att avgöra vilken typ av trafik som finns på webbsidan. Palmecenter.se kan också ha länkar till andra webbsidor som använder kakor, dessa är inte redovisade här.


Läs mer om kakor

För att läsa mer om vad en kaka är för något, hur de fungerar och vad lagen om elektronisk kommunikation säger rekommenderaras Post- och telestyrelsens informationssida

2011-10-21

 Artikeln har skrivits ut från www.palmecenter.se.
© Upphovsrätten tillkommer Palmecentret och författaren. Får ej återges utan tillstånd.

Palmecentret är arbetarrörelsens gemensamma organisation för utvecklingssamarbete och internationella och säkerhetspolitiska frågor.
Vill du stödja Palmecentrets arbete, ge en gåva till Palmecentrets Solidaritetsfond, pg 570-2.

Olof Palmes Internationella Center, Sveavägen 68, Box 836, 101 36 Stockholm
Tel: 08 - 677 57 70, Fax: 08 – 677 57 71, E-post:
info@palmecenter.se